Route door 't Romeinse RijkTerug naar het overzicht

Audiotour door Spaarnwoude Park langs verschillende archeologische punten; Op pad met 't Romeinse leger

Romeinse geschiedenis van Spaarnwoude Park

Treed in de voetsporen van de Romeinen en wandel samen met soldaat Bato door Oer-IJ. Ontdek wat hij heeft achtergelaten en kom zo van alles te weten over het Romeinse fort, de opstand tegen de Friezen en bijzondere opgravingen. De route slaat een brug tussen de Romeinse geschiedenis en de natuurwaarden van Spaarnwoude Park.


Korte en lange audioroute 

De Romeinse audiotour komt langs verschillende archeologische punten bij de Ven in Velsen-Zuid. Kies zelf uit de korte route van 3,8 km of de lange route van 5,1 km. Ben je benieuwd naar het Romeinse fort en de Friese opstand? Kies dan voor de korte route. Wil je meer weten over de dieren, de offerplaats en het moeras? Neem dan de lange route. Beide routes starten bij ontvangstgebied Velsen/SnowWorld. 

Lijkt dit je wat? Download dan via de website van Spaarnwoude Park de korte- of lange route en ga op pad met het Romeinse leger! Een echt avontuur voor jong en oud.

De Romeinse route wordt je aangeboden door Recreatieschap Spaarnwoude, Stichting Oer-IJ, Archeologische Werkgroep Velsen, Historische Kring Velsen en de Gemeente Velsen.

Spaarnwoude Park

Genieweg 46
1981 LN Velsen-Zuid
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs