Teylers MuseumTerug naar het overzicht

Het museum van de verwondering; een onvergetelijke ontdekkingstocht!

Teylers Museum Haarlem: Museum van de verwondering

Teylers Museum is een waar paradijs voor kinderen. In het prachtige historische gebouw met spannende hoekjes valt van alles te ontdekken. Glinsterende mineralen, miljoenen jaren oude fossielen, supermagneten, lichtgevende stenen, schilderijen van beroemde meesters, knetterende elektriciteit, spannende apparaten en nog veel meer.

In Teylers Museum kunnen kinderen zich eindeloos verwonderen.
Teylers is het eerste en oudste museum van Nederland, en dat beleef je!

Teylers Museum voor kinderen

Voor alle kinderen ligt er bij de ticketverkoop een gratis speurtocht klaar waarmee ze op speelse manier de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstellingen kunnen ontdekken. Ook is er een speurtocht over Pieter Teylers Huis. Populair zijn ook de familieworkshops die het museum op zondag en in de schoolvakanties organiseert. De workshops zijn gratis (exclusief museumentree). Op de website van Teylers Museum of op onze uitagenda zie je welke workshop er deze week te doen is. 

De Lorentz Formule

Met de theatrale tour De Lorentz Formule ga je in het Lorentz Lab terug in de tijd; naar de periode 1909-1928 toen Nobelprijswinnaar Hendrik Antoon Lorentz in Teylers Museum zijn eigen bloeiende laboratorium had. Leer alles over de Grote Elektriseermachine die in Haarlem is geïnstalleerd, waar vonken van wel zestig centimeter van afspatten. 


 Surreal Science – Wonderkamer van Kunst en Wetenschap

17 februari t/m 03 september 2023
Uitvergrote bloemen van papier-maché, fluwelen paddenstoelen, levensechte slakken van glas: verzamelaar Joris Loudon is gefascineerd door de schoonheid van 19e-eeuwse wetenschappelijke studieobjecten. In de tentoonstelling zijn 250 objecten uit zijn verzameling te zien.

Verjaardagfeestje bij Teylers

Kinderen kunnen speciaal voor hun verjaardagsfeestje een creatieve workshop volgen in het Educatief Paviljoen. Bouw een vulkaan en laat hem uitbarsten! Of leer etsen als Rembrandt. Tijdens deze creatieve workshops ga je lekker zelf aan de slag en alles wat je maakt, mag je meenemen naar huis! 

Klik door naar de website voor meer informatie

Teylers Museum

Spaarne 16
2011 CH Haarlem
Openingstijden Maandag gesloten
Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag & zondag van 11.00 - 17.00 uur
Feestdagen (m.u.v. 1 januari en 25 december, dan gesloten): van 11.00 - 17.00 uur
Prijs 0 t/m 5 jaar gratis
6 tot en met 17 jaar €2
CJP kaart €8
18 Jaar en ouder €14,50
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Linnaeushof weer open!

Linnaeushof weer open!

Linnaeushof is een pareltje in onze omgeving! Met meer dan 350 speeltoestellen en attracties beleef je hier een TOPdag uit voor het hele gezin! Vanaf 29 maart kan er weer elke dag heerlijk worden gespeeld.

Boek online je tickets!