• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Atelier Kleurstof: naailes voor kids en tieners!

30 januari 2024
Atelier Kleurstof, hét naailes-atelier van Leiden, is een te gekke plek voor kinderen en tieners met goede begeleiding en heel veel creativiteit. We kijken een middag mee met een naailes op hun toffe nieuwe locatie in de Meelfabriek. Jouw kind kan hier ook terecht voor lessen en de gezellige naaidagen in de vakantie!
Atelier Kleurstof naailessen voor kinderen en tieners
Aan dé binnentuin van de Meelfabriek heeft Atelier Kleurstof haar deuren geopend. Een prachtige nieuwe locatie met hoge ramen, industriele uitstraling, een eigen buitenplaatsje en hippe koffiebar als buurman. Dit is een creatieve plek, dat voel je aan alles! En creatief zijn, dat is precies wat de kinderen en tieners die op deze vrijdagmiddag binnenkomen gaan doen. We kijken een middag mee bij de naailes van docente Clarije.

Tip: jouw kinderen ook op naailes bij Atelier Kleurstof er zijn nog een paar plekken!Na school
De meeste kinderen komen direct uit school naar het Atelier waar ze met mooi weer buiten even wat drinken en een koekje eten. Bij mooi weer kun je ook buiten naaien in de tuin of even lekker uitrazen op het plein of in het park. Binnen is er een grote houten stamtafel waar ze bij minder weer ook neer kunnen ploffen. Trouwens ook een fijne plek voor ouders, die een goede kop koffie en wat lekkers kunnen halen bij buurman koffiebar Grutsk. Wij hebben het alvast getest en de koffie smaakt heerlijk! De schooldag is snel vergeten als de kinderen hun stof, patronen en spullen verzamelen.Een rok voor de eindmusical en een toilettas
Ze gaan zelfstandig aan de slag en kunnen met alle vragen terecht bij de docente die de kinderen helpt bij het maken van hun creatieve project. Zo is Puck een prachtige rok aan het maken voor haar groep 8 musical, één van de jongens maakt een stoere toilettas van spijkerstof en Livia maakt een leuk pakje voor haar kleine zusje.Bij Atelier Kleurstof kun je leren naaien met een naaimachine en allerlei prachtige dingen maken van stof. Van hippe kleding tot schattige knuffels, van stoere tassen tot gezellige kussens, je kunt het zo gek niet bedenken! Check het hier en meld je aan-> https://www.atelierkleurstof.nl/kinder-en-tienernaailes/

Creativiteit
Bij Atelier Kleurstof staat creativiteit voorop. Zelf kiezen wat je wilt maken en hoe je het wilt versieren, dat mag hier. Overal staan mooi gesorteerde gekleurde potten kralen, ritsen en meer.

Geen vast lesprogramma, maar wel veel inspiratie en begeleiding van de docente. Zo zien we docente Clarije helpen met een stuk stof kiezen, waar er geknipt moet worden, slimme tips en trucs geven, maar ook bij het naaien en het afwerken van het project weten de kinderen haar te vinden.

Droomresultaat
Het leuke van naaien is dat je stap voor stap naar je droomresultaat toe werkt. Neem als voorbeeld Puck en haar musical rok. We zien haar plannen; de rok moet natuurlijk wel op tijd klaar zijn. Problemen oplossen; de rok is nog wat te groot en heeft aanpassingen nodig. Ze heeft al ruim 4 jaar les bij Atelier Kleurstof en we zien haar heel handig alles verstellen; dit gaat helemaal goed komen! Fijne motoriek en oog voor detail dat ontwikkel je hier wel. En het allerbelangrijkste: de kids hebben harstikke veel lol als ze bezig zijn en elkaar hun creaties showen.

Materiaal
Bij Atelier Kleurstof kun je alle materialen die je nodig hebt aanschaffen tijdens de les. Zo hoef je als ouder niet zelf op zoek te gaan naar stofjes, garen, knopen en ritsen. Je kunt ook gebruik maken van oude materialen die je kunt hergebruiken of upcyclen. Dat is goed voor het milieu en voor je portemonnee!Voor wie
De lessen bij Atelier Kleurstof zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Jongens en meisjes, beginners en gevorderden, iedereen is welkom! De groepen zijn klein en gezellig, en de niveaus zitten door elkaar. Zo kun je veel van elkaar leren en elkaar helpen. En lijkt dit jou zelf nou ook heel leuk, dan hebben we goed nieuws: in de ochtenden en avonden kunnen volwassenen hier ook terecht voor naailes!

Lessen en vakantie naaidagen
De lessen bij Atelier Kleurstof duren 2 uur per keer en vinden plaats op verschillende dagen in de week. Je kunt zelf kiezen hoe vaak en wanneer je wilt komen. Je kunt direct uit school komen. Ook kan je hier meedoen met gezellige naaidagen in de vakanties - in de zomer per week, in de andere vakanties per dag.


Waar wacht je nog op?
Klik op de roze button hieronder. Meld je snel aan voor de lessen of de vakantienaaidagen bij Atelier Kleurstof in Leiden!

Naar de website