Naar Buiten! met de kinderen in de herfst in Leiden

20 september 2018

Hoera het is weer herfst! Er wordt ontzettend veel georganiseerd voor kinderen in de herfst in Leiden. Theater, film, musea. Maar .. vergeet vooral ook niet naar buiten te gaan. Want herfst in een ontzettend leuk naar buiten seizoen!

Buitenplekken met de kinderen in de herfstvakantie, Leiden.

Leiden heeft zoveel mooie plekjes om Naar Buiten te gaan met de kinderen. Van bos, park tot speeltuin. Waar neem jij je kinderen naar toe deze herfstvakantie?

Naar het bos
Kastanjes, eikels, mooie herfstbladeren of beukenootjes die zoek je in het bos. Wij kwamen ook nog een eekhoorntje tegen in Park de Leidse Hout. Een mooi gebied aan de noordkant van Leiden. Iets verder weg, maar ook leuk De Horsten tussen Voorschoten en Wassenaar. Neem vooral een voetbal mee want er is een prachtig groot grasveld. Het  is ook zo relaxed. Direct even naar het !

Favoriet blijft natuurlijk ook Meijendel. In het bezoekerscentrum De Tapuit is heel veel leuks te zien en te doen. Heb jij de dieren al gezien? te leuk. Het Monkeybos is natuurlijk een hit. Wat fijn om zo'n speelbos in de buurt te hebben! In de herfstvakantie kun je extra veel activiteiten beleven in Meijendel. Zo kan je op pad met de schaapsherder. Houd de uitagenda van Kidsproof Leiden in de gaten voor activiteiten met je kinderen in de herfstvakantie in en om Leiden.

IVN
Ken je IVN al? Een organisatie die ontzettend veel leuke natuuractiviteiten voor kinderen organiseert en natuurtips geeft, ook in de buurt van Leiden. Bijvoorbeeld een natuurontdektocht of op zoek naar padenstoelen.

Appels en fruit plukken
Vaste prik bij ons in de herfstvakantie is appels plukken en dan een heerlijke appeltaart maken. Appels en peren pluk je bij de Olmenhorst. Iets verder weg, maar ontzettend leuk om te doen. Van Reeuwijk en Hoeve Cronesteijn zijn ook topadresjes in onze Leidse regio!

Naar het strand
Vorig jaar was de herfstvakantie in Leiden zo mooi, dat we zelfs op het strand hebben gelegen. Of het dit jaar uitwaaien of zonnen wordt; het strand is altijd een fijne plek.

Naar de speeltuin
In elke schoolvakantie proberen we een andere speeltuin te bezoeken. Er is zoveel leuks te ontdekken. In de herfstvakantie gaan we zeker naar een van deze tien favoriete speeltuinen in Leiden. Ben jij er al geweest?

Kinderboerderijen
In de Leidse regio zijn veel kinderboerderijen. Kinderboerderij Merenwijk in Leiden en Kinderboerderij Voorschoten vinden wij erg fijn om met de kinderen heen te gaan. Beiden hebben een plek (in de buurt) waar je wat kunt drinken.

Verblijf in Leiden
Kom je niet uit Leiden of wil je Leiden eens als toerist ervaren? Wij gingen je voor en geven tips voor een stedentrip Leiden met kinderen. Ideaal voor de herfstvakantie!
Ook altijd fijn is uit eten in de herfstvakantie. En wat smaakt er na een boswandeling nou beter dan een pannenkoek! Restaurant-tips vind je hier.

Een hele fijne herfstvakantie met de kinderen in Leiden!

Tip: Vergeet niet je 50-dingen lijst mee te nemen als je naar buiten gaat. Er staan 50 superleuke dingen op die je buiten kunt beleven, onderzoeken of maken.

Tip: check onze thuiscategorie vol met herfstknutsels en recepten. Leuk na een fijne wandeling!