Fijne pitstop in Leiden met kinderen

19 juli 2018
Wij houden ervan. Zo'n fijne plek midden in de stad. Waar je even op een terrasje kunt neerploffen en de kinderen zich prima vermaken in de speeltuin. Zo'n plek is Park de Put in Leiden.
Speelschip Park de Put Leiden
Park De Put in Leiden is een klein parkje, ingeklemd tussen de Morspoort en de Rembrandtbrug met de mooie Molen de Put aan het Galgewater aan kop. Onlangs is het parkje helemaal opgeknapt als onderdeel van het Singelpark. Met tropische beplanting om het Indie monument te sieren en een prachtig speelschip voor de kids. Als wij in de stad zijn is dit onze favoriete pitstop.

Park de Put Leiden

De eerste keer kwamen we hier langs aan het begin van de stadswandeling: Paardenpies, pastinaak en penselen, met Rembrandt door Leiden. Een wandeling speciaal voor gezinnen. Nu zijn mijn kinderen niet al te dol op wandelingen, dus doen we extra ons best het leuk te maken. Het terras van Boutique Hotel d'Oude Morsch was punten scoren bij de boys.


Je zit fijn beschut tussen het mooie wachtgebouw van de oude Morspoortkazerne en het Indie monument. Het speelschip viel reuze in de smaak en zo konden wij even rustig koffie drinken en de route verder uitstippelen. 


Na een paar flinke tosti's vervolgden we onze weg richting de prachtige molen die rustig op ons bezoek stond te wachten.


Tip: met een budget een rondje stad? In Park de Put kan je ook perfect op het gras neerstrijken voor een picknick!

Praktisch: het adres van Boutique Hotel d'Oude Morsch is Park de Put 1. Parkeren kan er recht tegenover in de Morspoort Garage. Een mooi startpunt voor een dagje Leiden met kinderen. Waar wacht je nog op!

Veel plezier,
Tamara