Pluktuinen en bloementips!

25 maart 2024
Je eigen bosje bloemen plukken, hoe gaaf is dat! Wij hebben de leukste pluktuinen en andere bloementips en plukadresjes op een rijtje gezet.
Dol op bloemen!
Tulip Experience
In de Bollenstreek vind je Tulip Experience Amsterdam. Hier ontdek je álles over tulpen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Een speciale speurtocht, kidshoek en ze mogen zelf een bosje tulpen plukken. Natuurlijk maak je prachtige foto's tussen de tulpen. Leuk uitje! Annemieke's pluktuin

Pluk de Dag! Dat is het motto bij Annemieke's pluktuin. Want wie van bloemen houdt, is bij hen aan het goede adres! Vanaf 25 maart 2024 kun je hier plukken!

Tulpen bij S. Pennings
Elk jaar weer openen ze in het voorjaar de winkel en verkopen verse bloemen van eigen land. En je bent meer dan welkom om langs te komen! Er is een pluktuin waar je lekker zelf vieze handen kan krijgen om zo je eigen bos tulpen te plukken. Op 6 april 2024 staat er in Dorpshart Lisse een echte Tulpenpluktuin. Kom jij ook gratis je eigen bosje tulpen plukken?

Pluktuin Plukken bij Piet
In Noordwijkerhout vind je aan de Boekhorsterweg Pluktuin Plukken bij Piet. Vanaf 22 maart 2024 weer open! Knus en mét hele fijne buren: Como&Co waar je een lekker bakje koffie doet met uitzicht over het meer.Tulip Barn
The Tulip Barn vind je in Hillegom. Koop je familieticket en fotografeer je kinderen in het tulpenveld terwijl ze op de schommel of de piano spelen. Ook vind je hier volop ''oud-Hollandse'' spellen, om de kinderen lekker bezig te houden. Of ze kunnen buiten in het zand spelen en meerijden op de speelgoed tractoren. Leuk uitje!Hoeve Cronesteijn
In de lente, zomer en herfst kun je groente, fruit en bloemen plukken uit de kas, kruidentuin en bloementuin. Zó leuk om te doen met je kids! Alles vers en superlekker.
Van Reeuwijk Fruit & Flowers
Leuke plek in Abbenes om fruit en bloemen te plukken. Ook gericht op kinderen! De zelfpluk start naar verwachting eind mei.

Indoorvolkstuin
Hou jij ook zo van lekkere aardbeien? Vanaf medio mei tot en met oktober kan je aardbeien plukken in de aardbeien pluktuin bij de Indoorvolkstuin in Rijnsburg! Let op; in 2024 tijdelijk gestopt met plukken vanwege een insect. Het blijft een leuke plek om te bezoeken.
Uit je bol in de Keukenhof
De Keukenhof is ook met kinderen erg leuk. Met speurtocht langs de tulpenvelden, doolhof, dieren... Een fleurig familie-uitje!

Geniet op de Olmenhorst
Landgoed de Olmenhorst is zo'n fijne plek! Vanaf september kun je hier je eigen appels en peren plukken. Maar kom langs in de lente en geniet van de prachtig bloeiende fruitbomen.
Bloemencorso
Hét lente-spektakel van de Bollenstreek: de Bloemencorso! Het Kindercorso in Lisse is op 13 april 2024 april. Leuk!

De Tulperij
Wat een leuke plek in Voorhout, midden in de prachtige Bollenstreek: De Tulperij! Daan en Anja, de eigenaren, laten in het seizoen (van maart tot juni ongeveer) graag hun prachtige bedrijf aan je zien.

Touren langs de tulpen
Reserveer zo'n kek autootje van Renzy en verken in je eigen tempo de prachtige tulpenvelden! Onderweg zijn leuke tussenstops en voor de kids is een toffe fotospeurtocht. Doen!
Weet jij nog een leuke pluktuin of ander adresje dat niet mag ontbreken? Mail ons via leiden@kidsproof.nl.

Dank!

Tamara & Jantine - Kidsproof