• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Wildpluk Avonturenpad bij 't Geertje!

3 september 2023
Eerlijk is eerlijk: als ik zeg "Kom, we gaan een wildplukwandeling doen'', dan staan mijn kids echt niet te juichen. Maar als ik zeg ''Ga je mee naar 't Geertje, geitjes flesje geven en een leuk avonturenpad volgen'', dan heb ik meer succes:-).
Dus ga ik samen met m'n kleutertje Mila op een zonnige zondagochtend op pad naar 't Geertje. Nadat we alle geitjes, varkentjes, pony's en koeien even goedendag hebben gezegd, halen we in de boerderijwinkel de spullen op voor het Wildpluk Avonturenpad: een kaart, bakje en schaar.

Op de kaart staat de route heel duidelijk aangegeven en vind je de verschillende plantjes die je onderweg kunt plukken. Brandnetels, paardenbloem, bramen, madeliefjes: die kennen we dus dat gaat vast lukken. Vogelmuur, hondsdraf, watermunt... mmm, maar goed dat er tekeningen op de kaart staan! Ook leuk: achterop de kaart staan allemaal lekkere recepten met de kruiden die je plukt!Naast de Pinkelstal vind je de ingang van het Wildpluk Avonturenpad dat ongeveer 1,2 km is. Al kun je met de kaart zelf makkelijk een iets kortere route kiezen. Het is in het begin dezelfde route als het Klompenpad (500 meter, ook superleuk, helemaal voor de állerkleinsten). We lopen door smalle bospaadjes, over bruggetjes en door prachtige open stukken. En onderweg plukken we gewoon waar we zin in hebben!Niks zo leuk als een speurtocht. Mila vindt het geweldig om eerst de klompen en daarna de bordjes te vinden. Mila wijst de weg!Onderweg even stoppen bij deze superleuke klimboom natuurlijk.Hé een paardenbloem! Knippen maar!


Oh lekker, er staan ook bramen op de kaart... 

En gelukkig wandelen wij precies in het bramenseizoen! En die eten we lekker meteen op:-)Aangekomen op de dijk gaat Mila hélemaal los met het plukken van alle soorten bloemen. Of ze nou wel of niet op de kaart staan, als ze er maar leuk uit zien!En dus nemen we een prachtig boeketje zelfgeplukt veldbloemen mee naar huis voor op de tuintafel!Ons bakje zit al aardig vol!Na een súperleuke wandeling, en zo héérlijk rustig, zijn we weer terug bij 't Geertje. En dan mag Mila natuurlijk nog even wat geitjes blij maken met een flesje melkNa deze superleuke ochtend vol dieren, planten, bloemen en avontuur genieten we nog even op het gezellige terras bij 't Geertje. Een ijsje, koffie verkeerd... heerlijk op een zonnige zondag zoals vandaag!

En dan gaan we straks thuis aan de slag me de recepten. Wordt het de wilde kruidenboter? Of de soep? De muntthee moet sowieso wel lukken:-).

Groet, Mila & Jantine

Lijkt dit jou ook wel wat? Klik dan door voor meer informatie over 't Geertje en het Wildpluk Avonturenpad!