• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Boulderhal KunststofTerug naar het overzicht

Superleuk in Leiden: een Boulderhal! Hier kunnen kids vanaf 6 heerlijk klimmen en klauteren.
Boulderen is een snel groeiend onderdeel van de klimsport. De naam is afgeleid van het Engelse woord boulder, wat rotsblok betekent. Maar om dat er in Nederland nu eenmaal niet veel rotsblokken zijn, is er in Leiden een speciale Indoor Boulderhal.

De klimroutes zijn puzzels die je oplost met kracht, denkwerk en techniek. Anders dan bij sportklimmen heb je bij boulderen geen touw en klimgordel nodig. Dikke valmatten onder de routes zorgen voor veiligheid.

Boulderen voor kids
Bij Boulderhal Kunstsof zijn kinderen meer dan welkom! Er is zelfs een speciale kinderroute. Vanaf 6 jaar mag je boulderen, maar daar moet wel een volwassen begeleider bij aanwezig zijn. Vanaf 11 jaar mag je zonder begeleiding klimmen. Ben je tussen de 6 en 17 jaar en neem je een maandabonnement, dan mag je deelnemen aan de jeugdtrainingen. 

Voor de ouders is het ook heel fijn vertoeven bij Boulderhal Kunststof. Met een fantastische koffiehoek, waar ook heerlijke gerechten uit de keuken komen zit je hier meer dan aangenaam te wachten tot de kids 'uitgeboulderd' zijn. Kleine broertjes of zusjes mee? Geen probleem, daar is een leuke kinderhoek voor ingericht. Wel even opletten dat ze niet op de bouldermat komen, want dat is vanwege hun veiligheid niet de bedoeling.

Hieronder een krijg je een leuke impressie van het boulderuitje van 8 Kidsproofreporters:


 

Tip: je kunt hier ook een superleuke sportieve boulderclinic volgen! Leuk om te doen als kinderfeestje.

Boulderhal Kunststof

Rooseveltstraat 49E
2321 BL Leiden
Openingstijden iedere dag open, zie website voor de tijden Prijs Losse entree voor de jeugd t/m 17 jaar: € 9,50 verder is er een strippenkaart en lidmaatschap mogelijk Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje naar Den Haag... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes