Hortus Botanicus LeidenTerug naar het overzicht

Picknicken, speuren en bijzondere planten bewonderen doe je met je kinderen in de Hortus in Leiden!

De Hortus botanicus in Leiden is de oudste botanische tuin van Nederland. Al meer dan 425 jaar oud! Hier kun je allemaal spannende en vreemde planten vinden, stokoude bomen, planten met een ochtendhumeur, en zelfs vleesetende planten zijn er te zien. Geniet van wat lekker in het Hortus Grand Café of ga lekker picknicken in de tuin. Hiervoor zijn speciale picknickkratjes te krijgen. Lekker!

De Hortus heeft verschillende rondleidingen, speurtochten en andere leuke dingen te doen voor kinderen:

HortusExpeditie
Pak je rugzak maar in: je hebt een tekenwedstrijd over tropisch bos gewonnen. Je mag een week mee op expeditie in de tropen met bioloog Ed. Ed is een bekende onderzoeker die al heel veel nieuwe plantensoorten heeft ontdekt. Doe samen met je ouders of grootouders de speurtocht langs de tropische collectie in de tropische kassen en wordt een ware plantenonderzoeker. Na afloop ontvang je een kadootje.

Hortus Overlevers
Begin de wandeling in de wintertuin en ontdek planten, die al heel lang bestaan. Leer, hoe planten zich in de loop der tijd aan de omstandigheden hebben aangepast en waarom vleesetende planten overlevers zijn.

Hortus Bijenwandeling
In de zomermaanden kan je samen met Melli de Bij een speurtocht doen door de tuin van de Hortus. Doe het samen met je broer/zus, vriend(in) of (groot)ouders of gewoon zelf.
De wandeling is gratis verkrijgbaar bij de kassa. Als je alle vragen goed hebt ingevuld ligt er iets leuks voor je klaar.

Hortus Vleeseters
Ontdek de waanzinnige collectie vleesetende planten. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar is er bij de kassa een gratis wandeling te krijgen.

Strip: Von Siebold en de planten uit Japan
In het kader van het Von Siebold gedenkjaar 2016 heeft de Hortus botanicus een strip uitgebracht over Philipp Franz von Siebold. De strip is voor kinderen gratis te verkrijgen bij de kassa.

Bij de Hortus kan je ook de Singelparkwandeling Leiden starten!

Tip: je viert je verjaardagsfeestje ook bij de Hortus!

Hortus Botanicus Leiden

Rapenburg 73
2311 GJ Leiden
Openingstijden Wintertijd: 1 november - 31 maart
Dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

Zomertijd: 1 april - 31 oktober
Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur.

Gesloten op 3 oktober en van 23 december tot en met 1 januari.

Check altijd even de website van het museum via roze button om teleurstellingen te voorkomen.
Prijs Entree kinderen van 3 - 12 jaar: € 3,- Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantie!

Herfstvakantie!

Wat is er veel leuks te doen voor het hele gezin deze herfstvakantie in de Leidse regio! We hebben de leukste tips voor je verzameld in een special. Klik door, kies je uitjes(s) en wacht niet te lang met reserveren!

Herfstvakantie uitjes met kinderen