• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Landgoed Nieuw LeeuwenhorstTerug naar het overzicht

Wandelen, een spiegelvijver en over boomstammen over het water lopen. Je vindt het hier allemaal!
Al op de ruime parkeerplaats merk je dat je hier op een statig landgoed bent. Het koetshuis bij de entree laat dit ook zien en let vooral op de paardenhoofden aan de gevel! Eigenlijk heeft Nieuw Leeuwenhorst twee gezichten:
oud en deftig tegenover jong en wild. Het is erg leuk om deze grote verschillen te ervaren en te weten waardoor ze zijn ontstaan.

Relaxed is het hier zeker, want grote groepen buitensporters, fietsers, brommers en paarden mogen er niet in, je hebt hier het rijk dus alleen!
In het voorjaar ruik je de hyacinten van de bollenvelden naast het bos.
Landgoed Nieuw Leeuwenhorst maakt onderdeel uit van het Nationaal Park Hollandse Duinen. 

Sta af en toe ook een poosje stil bij De Spiegelvijver! Niemand weet hóe oud De Spiegelvijver is, maar hij doet nog steeds wat hij belooft. Hij vertoont het spiegelbeeld van het landhuis Dijckenburch. Midden in de vijver vind je een eilandje waar je gezellig kan picknicken. En misschien spot jij wel een ijsvogel!

WANDELEN
Een hele leuke route die zeker aan te raden is: de Konijnenroute. Deze is 2,5 km. lang dus prima te doen. Vanaf de parkeerplaats loop je naar het koetshuis waar de route start. Klik door via de roze button voor de hele route (onderaan de pagina).

SPEELBOS
En helemaal te gek is natuurlijk het speel- en klimbos! Een avontuurlijk speel- en activiteitenbos dat is bedacht en ontworpen door kinderen!

Heb je trek gekregen na een dagje op het Landgoed? Even buiten het gebied kun je eten bij Hotel NH Leeuwenhorst, Langelaan 3 in Noordwijkerhout.

Tip: Over boomstammen kan je spannend over het water lopen! Neem voor de zekerheid droge kleren mee.

Tip: Kijk voor meer leuke natuuruitjes in onze categorie eropuit!

Landgoed Nieuw Leeuwenhorst

Gooweg 36
Noordwijkerhout
Openingstijden Parkeren kan bij Gooweg 36. (Tussen Noordwijk-Binnen en Noordwijkerhout, ter hoogte van bushalte Nieuw Leeuwenhorst). Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie!

Zomervakantie!

Laat die zon maar lekker schijnen want het is zomervakantie! Lekker zwemmen, creatief aan de slag, een dagje naar Den Haag... bekijk snel de leukste zomeruitjes. Ook voor de minder zonnige dagen..:-).

Check de leukste zomeruitjes