Museum De LakenhalTerug naar het overzicht

In dit museum leer en beleef je geschiedenis en kunst. Voor kinderen met familiespoor
Iedereen is welkom in De Lakenhal, om er te leren en te beleven. In het museum voor geschiedenis en kunst van de stad Leiden zie je bijvoorbeeld harnassen en serviezen, oude machines, schilderijen en beelden in allerlei mooie kamers. Er is altijd wat te doen voor kinderen, en er is heel veel te zien.

Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot Museum De Lakenhal.

Bij de kassa ligt er voor kids een familiespoor klaar. In de collectiepresentatie bevinden zich 13 unieke lades die speciaal ingericht zijn met interactieve opdrachten voor gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. Ga op zoek naar symbolen in 17e-eeuwse schilderijen, leer alles over het maakproces van Leids laken en speel spelletjes bij kunstwerken uit de moderne tijd. Het bijbehorende Familiespoor kan gratis worden afgehaald bij de informatiebalie.

Ook leuk: iedere zondag is er open atelier. Hier ga je creatief aan de slag met mooie materialen en met de hulp van een museumdocent. Speciaal voor gezinnen, maar geschikt voor iedereen van 6 tot 96. 

Kijk voor meer informatie op de website van Museum De Lakenhal via de roze button hieronder.
Let op; reserveer vooraf

Tip: in Leiden zijn nog veel meer leuke musea te bezoeken!

Museum de Lakenhal

Oude Singel 28-32
2312 RA Leiden
Openingstijden zie website via roze naar website button Prijs Toegang alleen met online ticket. Tot 18 jaar gratis. € 7,50 van 18 tot 65 jaar. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kinderfeestje vieren?

Kinderfeestje vieren?

Voor alle jarige Jobjes en Jetjes zijn er leuke kinderfeestjes! Creatief, actief, met dieren, koken, bakken, dansen, circus, in de natuur en nog véél meer. Kijk snel en maak er een feestje van!

Bekijk alle feestjes in de regio