Waterland BoerhaaveTerug naar het overzicht

Leidse geheimtip: té gekke waterspeeltuin in de binnentuin van Rijksmuseum Boerhaave!
Een wetenschappelijke speeltuin in de monumentale binnenplaats van Rijksmuseum Boerhaave! Hier kunnen kinderen ervaren wat er nodig is voor droge voeten in ons land.

Let op: de waterspeeltuin is open van 9 juli 2021 t/m 25 oktober 2021. Check de website via de roze button voor de zekerheid.

In Waterland Boerhaave kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar naar hartenlust plonzen en polderen in een veilige speelomgeving. Een polder droogmalen, bootjes lossen in de haven en een weerstation bedienen.

Zelf lekker de handen uit de mouwen steken en de eigenschappen van water ontdekken. Alle speelelementen van de waterbaan beïnvloeden elkaar. Om te polderen moet je samenwerken! Spelenderwijs maken de kinderen ook kennis met principes uit de wetenschap en de techniek. Hoe werken waterraderen en hoe ‘schroef’ je water omhoog?Klik voor meer informatie door naar de website van Rijksmuseum Boerhaave via de roze button.

Tip: op zoek naar leuke uitstapjes met je kids in en om Leiden? Bekijk al onze eropuit tips en de uitagenda!

Museum Boerhaave

Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Openingstijden Waterland Boerhaave is open heropening museum t/m 25 oktober 2021. Check de website voor de zekerheid. Prijs Inbegrepen bij entree museum. Tip! leuke plek om regelmatig te bezoeken? denk dan aan een Museumjaarkaart. Of een leuk uitje voor de oppas? Ook studenten zijn gratis.
Volwassenen: € 13,-
Kinderen 4 t/m 17: € 5,50
Kinderen 0 t/m 3: gratis
CJP: € 8,-
Museumkaart/ICOM/Vereniging Rembrandt: gratis
Studenten MBO/HBO/WO (op vertoon van collegekaart): gratis
LUMC personeelspas: gratis
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Ga je mee op kamp?

Ga je mee op kamp?

Je vervelen in de vakantie? Niet tijdens een van de toffe vakantiekampen. Sportief, technisch, dichtbij of wat verder weg, met of zonder overnachting....de mogelijkheden zijn eindeloos!

Supertoffe zomerkampen voor kids