5 makkelijke DIY tips voor natuurliefhebbers

8 mei 2023

Collega Annet van Kidsproof Apeldoorn heeft een zoon met een enorme liefde voor de natuur, en vooral voor alles wat kriebelt, fladdert en friemelt! En echt, wat is het er veel tofs te ontdekken in de natuur, gewoon rondom het huis. ZIj heeft 5 heel simpel te maken knutsels bij elkaar gezocht. Hiermee gaat een kleine natuurwetenschapper nog meer fijne ontdek-uurtjes beleven. Klik op de groene tekst voor een complete beschrijving van het project! Veel plezier!

Vleugelslagversterker
Dit is er direct één voor de echte kleine wetenschapper. Elk insect heeft een eigen tempo in vleugelslag. Ben je benieuwd wat het verschil is qua tempo tussen bijvoorbeeld een vlieg en een mug? Dan is het een kwestie van deze insecten vangen in de versterker en je oor er tegenaan houden! Het gezoem dat je dan hoort is de uitkomst van je onderzoek! 


Oorwormenhotel
Ok, het zijn niet de meest knuffelbare dieren op Aarde, maar ze zijn onwijs nuttig voor de tuin. Ze eten namelijk allerlei gespuis dat je liever niet in je tuin hebt! De hoogste tijd dus om de oorwormen eens goed te verwennen met een heus oorwormenhotel. Heel makkelijk om te maken, met maar een paar benodigdheden. En vergeet ook vooral niet om er een echte eycatcher van te maken!



Vlinderkroeg
Hoe gezellig zijn ze, rondfladderende vlinders in je tuin! En wist je dat het heel gemakkelijk is om veel vlinders naar je tuin te lokken? Ze zijn namelijk gek op (bedorven!) fruit en suikerwater. Maak een echte vlinderkroeg door op een plateau allerlei lekkers voor ze uit te stallen. Je zult gaan merken dat er echt vlinders zijn die om gaan vliegen voor een tussenstop bij jou in de tuin of op het balkon!



Wormenbak
Wat "vreten" wormen daar beneden toch allemaal uit? Als je een wormenbak maakt, dan kun je dit allemaal ontdekken! Wederom een project dat je heel simpel in elkaar knutselt. Je moet alleen even een vrachtje wormen bij elkaar zoeken die tijdelijk in je wormenbak gaan wonen! 



Onderwaterkijker
Één van onze meest favoriete bezigheden, lekker in een vijver of sloot water scheppen en bekijken wat er allemaal in leeft! Echt, je staat er verbaasd van! Van miniscule watervlooien tot de larve van bijvoorbeeld een Libelle. De onderwaterkijker knutsel je zo in elkaar maar heeft een groots effect! Het werkt namelijk als een soort loep waardoor je alles in het water nog beter kunt bekijken!