5 redenen om naar Speelpark de Swaan te gaan!

18 mei 2016
De kinderen hadden studiedag, het was best aardig weer, dus we hadden zin om iets leuks te doen. Op zo’n dag is Speelpark de Swaan een héél goed idee!
Speelpark de Swaan in Langedijk, nabij Alkmaar, heeft alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit! Wij zijn het meest enthousiast over:

1. De diversiteit
Het speelpark is eigenlijk een verzameling van verschillende speeltuinen en activiteiten voor álle leeftijden. De kleinsten kunnen zich enorm goed vermaken in de Kleuterhoek en bij Liedjesland, maar ook de grotere kinderen en zélfs volwassenen (Die spelmateriaal kunnen pakken voor spelletjes als ‘klootzakken’ en Jeu de Boules) zullen hier een tópdag hebben. Leuk voor de hele familie; zelfs opa en oma kunnen dus mee!

2. De skelters en de waterfietsen
Super fijn dat kinderen zichzelf kunnen vermaken op de vele uitdagende klimtoestellen, de méga glijbanen, de reuze-springkussens en het enorme waterbed, maar wat is het gezellig om af en toe even samen iets te doen. Trap met z’n 4-en een rondje door het meer in een waterfiets of doe een wedstrijdje met de 2-persoons waterfietsen; lachen! Ook de Rijring leent zich goed voor competitie; de skelters gaan heerlijk snel over het gladde parcours!

Speelpark de Swaan

3. Eten en drinken
In het tijdelijke onderkomen van de keuken (er wordt gewerkt aan een nieuw restaurant) worden simpele lekkernijen bereid en tegen vriendelijke prijsjes verkocht. (Je koopt al een heerlijk roomijsje voor €1) Tevens is het toegestaan zelf meegebracht eten en drinken te nuttigen. Er is plek zat om te picknicken in het park; diverse veldjes waar je je kleedje uit kunt slaan maar er zijn ook veel picknick banken.

Speelpark de Swaan

4. Openingstijden, entreeprijzen en personeel
Het Speelpark is niet alleen in het seizoen (van eind maart t/m eind oktober), maar in principe het gehele jaar te bezoeken! De winterperiode, dat is vanaf 3e kerstdag tot begin lente is het “WinterSpeelpark”  en zijn ze open bij geschikt weer. Dat zetten ze dan op de voorpagina van de website. Check in dat geval bij twijfel dus even de site! Ook over de entreeprijs waren wij te spreken, voor die € 8,50 heb je echt een hele dag plezier! En super sympathiek vinden wij de ‘regenregeling’; mocht het weer opeens heel erg omslaan dan krijg je een tegoedbon voor een gratis volgend bezoek.
Ieder seizoen wordt er een aantal extra activiteiten georganiseerd, deze zijn gratis te bezoeken.
Wat zeker ook het vermelden waard is is de vriendelijkheid en bereidheid van de medewerkers, dit was echt opvallend!

5. De ligging
De nabijheid van recreatiepark Geestmerambacht en de overnachtingsplaatsen dichtbij maken dat je je niet hoeft te beperken tot 1 dag speelpark, maar dat je hier ook prima een (lang) weekend kunt verblijven.

Een absolute aanrader dus! Klik hier voor meer info!