6 x de állergrootste speeltuinen in de Kop van Noord-Holland!

16 april 2024
De meeste kinderen zijn geen stilzitters, die van ons zijn heel vaak in beweging! Tijd om op zoek te gaan naar de állerleukste speeltuinen in de omgeving, waar kinderen hun eindeloze energie lekker kwijt kunnen.

Speelparken waar kinderen van alle leeftijden, dus ook peuters en kleuters urenlang kunnen spelen. We klommen, gleden en draaiden heel wat af, tot we uiteindelijk tot deze top 6 kwamen. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

Speelpark de Swaan | Broek op Langedijk 

Zodra je binnen bent blijf je je verbazen. Een ontzettend leuk en ruim opgezet speelpark! Met het liedjesland, waterfietsen, piraten klimschip, een springkussen, een waterbed als het warm is en skelters, is het een heel compleet speelpark! Je mag gewoon je eigen eten en drinken meenemen en er zijn picknickbanken en terrassetjes waar je lekker kunt gaan zitten, terwijl de kids zich vermaken!

Lees hier onze 5 redenen om naar de Swaan te gaan

Meer info over de Swaan>>>
Holle Bolle Buiten | Tuitjenhorn

LET OP: van april tot en met september alléén voor campinggasten toegankelijk, geen losse entreetickets verkrijgbaar! 
Holle Bolle Buiten is onderdeel van de Holle Bolle Boom in Tuitjenhorn. Dit is een openlucht speelpark vol verrassingen! Tussen de heuvels en speelattributen ligt ook een spetterend Fonteinplein en vanaf de meivakantie is er een spetter- en spatbad voor de kleintjes. Vanaf het terras heb je zicht op de spelende kinderen en kun jij lekker genieten van een hapje en een drankje! 

Meer info >>>Speelpark 'de Batavier' | Alkmaar
Dit is een hele gezellige, authentieke speeltuin tussen Alkmaar en Bergen mét spannende attracties voor wie durft! Na het spelen kun je ook nog samen midgetgolfen op de midgetgolfbaan met 18 holes. Bij de speeltuin zit een heerlijk zonnig terras!

Meer info >>>Sprookjeswonderland | Enkhuizen

Een beetje een vreemde eend in de bijt misschien, maar wij vinden dat hij niet mag ontbreken. Dit park is heel betaalbaar en heeft 2 grote speeltuinen waar de kids heerlijk kunnen spelen. Favoriet bij ons is de hoge glijbaan! 

Meer info >>>Attractiepark de Goudvis | Sint Maartenszee

Met een grote buitenspeeltuin hoort dit park er ook bij. De kids vermaken zich hier altijd prima. Trampolines, de draaiwip, kabelbanen, schommels en natuurlijk het piratenschip waar je op kunt klimmen! Maak bij mooi weer een tochtje op de waterfietsen of ren met je voeten door het water over de waterbrug! 

Meer info >>>De Bolle Buik | Heerhugowaard
Kids kunnen zich helemaal uitleven in deze Oudhollandse speeltuin. Kids rennen van de wipkip naar de hoge glijbaan. Jij kunt lekker op het terras neerploffen met zicht op de speeltuin. Omdat er ook nog een midgetgolfbaan, een kabouterpad is plus een kinderboederij is op loopafstand (aan de andere kant van het park), is dit een prima plek voor een dagje speelplezier. Trek gekregen? Om de dag gezellig af te sluiten, kun je een heerlijke pannenkoek eten in het restaurant van De Bolle Buik! 

Meer info >>>Meer speeltuinen
Dit zijn ze natuurlijk niet allemaal. Speeltuin OKB, speeltuin 't Span en speeltuin De Hoef zijn superleuke buurtspeeltuinen en heel betaalbaar. Kijk voor deze en meer speeltuinen in Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Enkhuizen en de rest van de Kop van Noord-Holland even verder op onze website!

Ook leuk: onze blog '13x speeltuinen met een terras'.


Veel speelplezier!

Groetjes,
Claudine