• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

13x restaurant met speeltuin én terras!

16 april 2024
Lekker in het zonnetje terwijl de kinderen spelen. Welk terrasje gaan jullie als eerste opzoeken? Wij hebben de fijnste plekjes in de Kop van Noord-Holland voor je op een rij gezet.
Het Ruiterhuys in Castricum

Knoest Eten en Drinken en Vos Food in Castricum

Met maar liefst 2 natuurspeeltuinen en een grote air trampoline zijn Knoest Eten en Drinken en Vos Food op Camping Geversduin een echt speelparadijs! Sluit na een mooie fiets- of wandeltocht door de bossen je dag af met een borrel op het terras en een heerlijke pizza. 

Meer info over Knoest eten en drinken >>>

Meer info over Vos Food>>>

Knoest eten en drinken


Relaxen op Paviljoen El Chirinquito
'Chirinquito' betekent in het Spaans: 'strandtent'. Op het recreatie gebied 'Geestmerambacht' kun jij nu onder het genot van een hapje en drankje relaxen in deze mediterraanse strandtent El ChirinquitoNaast deze strandtent, op steenworp afstand, is een leuke speeltuin op het grasveld van Geestmerambacht en bij lekker weer kunnen ze de kabelbaan gebruiken om over het water te roetsjen!

Meer info >>>


Eten en spelen bij het bos in Bergen!
Schuif na een heerlijke wandeling aan bij Restaurant Duinvermaak aan de rand van het Bergense bos. Wat een fijne en ongedwongen sfeer! Zitten de buikjes vol? Dan vermaken ze zich prima in de nieuwe natuurspeeltuin naast het terras.

Meer info >>>

Duinvermaak Bergen

Spelen, eten en diertjes in Bakkum 
Wat een prachtige stek! Kom heerlijk genieten op het terras van Het Ruiterhuys in Bakkum met zicht op de speeltuin. Mét uitgebreide kinderkaart. De kids kunnen lekker spelen en kijken bij de diertjes terwijl jullie nog even natafelen!

Meer info >>>

Ruiterhuys

IJgenweis in Schoorl
IJgenweis eten en drinken is een brasserie verscholen in de Schoorlse duinen. Een heerlijke plek! Terwijl de kinderen lekker spelen in Speelbos Zandspoor dat voor het terras ligt, geniet jij van het zonnetje en de bosrijke omgeving!

Meer info >>>

Spelen op het klimduin in Schoorl!

Bij Honky Tonk in Schoorl is het echt gezellig eten met de kids. Kindermenu's en pannenkoeken, er is keuze genoeg om lekker te smullen. Mét een heerlijk terras met uitzicht op het grote klimduin waar de kids eindeloos kunnen spelen en rennen!

Meer info >>>Hof van Kijk-uit
Hof van Kijk-uit is echt een pareltje! Een kleinschalige restaurantje in een historisch jachthuis op een idyllische locatie in Castricum. Plof neer op het zonovergoten duinterras en neem iets van de kleine menukaart terwijl de kinderen lekker spelen in de Pluk van de Petteflet auto!

Meer info >>>

Nieuw Westert
Nieuw Westert in Egmond-Binnen is een fantastische plek. De sfeer binnen is fijn en buiten op het mooie terras zit je heerlijk. Naast het terras is een groot speelbos waar kinderen kunnen klimmen en klauteren.

Meer info >>>

De Nadorst in Blokker
Je kunt er lunchen en dineren. Kinderen kunnen hier hun hart ophalen in de gave natuurspeeltuin of aan de flipperkast.

Meer info >>>

De Nadorst in Blokker

Kosteluk food en fun in Egmond
Kosteluk food & fun is een begrip in de regio! Bij het strandbad is een prachtige speeltuin gekomen met o.a. een springkussen, een haventje met kajakjes, een voetbalkooi, een grote gave schommel en een klimrek met touwen en een glijbaan. Voor de peuters is er buiten een aparte speelgedeelte die is voorzien van huisjes, een zandkeuken en een super leuk waterspel. De kinderen kunnen zelf hun water oppompen en de sluisjes openzetten.

Meer info >>>

Gasterij Kruisberg
Stijk neer op het grote gezellige terras van Gasterij Kruisberg. De kippetjes scharrelen gezellig om je heen en voor de kinderen is er voldoende speelgelegenheid. Een prachtige locatie middenin het duingebied van Heemskerk waar je 'natuurlijk' kunt genieten! TIP: Ga eerst lekker wandelen in het duingebeid!

Meer info >>>

Natuurlijk in Egmond aan Zee

Restaurant Natuurlijk ligt half in het duin en ziet er uit als een Oostenrijks chalet. Aan de voorzijde ligt een mooi ruim terras op het zuiden. Er is een 18 holes midgetgolfbaan en speciaal voor onze kids zijn er diverse speeltoestellen om op te banjeren.

Meer info >>>

Restaurant 'Je eigen achtertuin'
Omdat je niet elke dag uit eten kan, doe je het gewoon zelf! In de achtertuin, het park, in de duinen. En natuurlijk samen koken. We hebben een heleboel leuke recepten die je makkelijk samen met je kids maakt. Plezier gegarandeerd!

Meer info >>>

Strandpaviljoen Enkhuizen

Dit paviljoen is vlakbij Sprookjeswonderland gelegen. Hier kunnen kids zich lekker uitleven, terwijl jij rustig de kaart eens bekijkt. Meer info >>>

De Oase in Schellinkhout

Dit hippe plekje is superfijn! Terwijl de kids lekker spelen, vergaap jij je aan de menukaart waarop je dingen als kimchi tosti vind. Wow! Meer info: Oase.

Oase Schellinkhout

Liever naar het strand?

Veel plezier op het zonnige terras (en: vergeet niet jezelf en de kids goed in te smeren!). Heb je meer zin in het strand? Check dan onze 6 favoriete strandtenten met kinderen

TIP: Dit is natuurlijk niet alles, kijk nog even verder op onze website naar nog véél meer leuke kindvriendelijke restaurants in de kop van Noord-Holland! De beste restaurants van Alkmaar en Hoorn of de beste vega & vegan restaurants.