Sinterklaasuitjes in de Kop van Noord-Holland

12 oktober 2023
2023 - Heerlijk, deze Sinterklaastijd. Ook dit jaar zijn er weer leuke plekken waar je met de kids Sinterklaas een handje kunt geven, de Pieten kan meehelpen en zelfs een Pietendiploma kan halen. We zetten de leukste tips voor je op een rijtje!
Sinterklaas uitjes in de Kop van Noord-Holland

Het Pakhuis van Sinterklaas
Ook dit jaar is Museum BroekerVeiling weer uitgekozen als Pakhuis voor Sinterklaas! De kinderen mogen kijken hoe het er in het Pakhuis aan toe gaat, de Pieten helpen met allerlei klusjes en meetrainen! Daarna krijgen ze een echt Pietendiploma! Sinterklaas intochten
Sint en de Pieten hebben de Pakjesboot volgeladen en zijn op weg naar Nederland. Maar waar en hoe laat komt hij aan? Wij hebben alle intochten in de kop van Noord-Holland voor je op een rijtje gezet!

Een écht Pietendorp

Op 23, 24 nov en 1 dec wordt het Zuiderzeemuseum één groot Pietendorp! Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. 

Pietendorp Zuiderzeemuseum


Sinterklaasshow bij de Holle Bolle Boom
"De Sinterkluis en de Pietenbieb" is een hilarische familie show met muziek en de nodige humor. Daarna kunnen de kinderen samen met de Pietjes klimmen, klauteren of supersnel van de glijbaan. Ook is er een Pieten Parcours met daklopen en schoorsteen glijden.


Ga mee met de Pietenexpress! 
YES! Je kunt weer mee met de Pietenexpress! Of de pakjesboot bezoeken en meevaren. En natuurlijk kun je ook allebei doen! Pietenexpress in Hoorn.Sinterklaaspannenkoek
Zin in pannenkoeken? Maak de zak van Sinterklaas! Pak de randen van een pannenkoek bij elkaar, bind 'm vast met een dropveter of steek vast met ongekookte spaghetti. Versier met pepernotenen en klaar is je Sintmaaltijd. Bekijk 't recept

Slaapkamer van Sinterklaas in Westfries Museum

Kasteel Radboud
Waarschijnlijk binnenkort meer informatie over de sinterklaas activiteiten in het kasteel!


In onze UITAGENDA kun je ook allerlei andere leuke Sinterklaasuitjes vinden.

Sinterklaas Printables

Bij Kidsproof zijn wij dol op Sinterklaas, vandaar dat we voor jullie een aantal leuke Printables hebben gemaakt. 

Aftelkalender

Hoeveel nachtjes slapen nog mama? Met onze handige Sinterklaas Aftelkalender is dat hartstikke duidelijk! TIP: Versier het vakje als ze op die dag hun schoen mogen zetten!Sinterklaas Afstreepkaart

Zijn de huizen in jullie buurt ook zo mooi versierd? Hoogste tijd om een wandeling door de buurt te maken. Elke keer als je de Sint of een (gluur)pietje ziet, mag je een cadeautje inkleuren!

Sinterklaas Bingo

Is Sinterklaas al in het land met de pieten? Om het zeker te weten gaan we op zoek naar aanwijzingen. Print deze leuke Sinterklaas bingo uit en neem hem tijdens een rondje door de buurt!


Sinterklaasspel

Leuk voor pakjesavond of gewoon tussendoor: het Kidsproof Sinterklaasspel. Je speelt dit spel met pakjes of pepernoten. Wie bereikt als eerste het paard van Sinterklaas?We wensen jullie een hele leuke Sinterklaas periode!

Claudine