11x doen met kinderen in Bergen NH

8 mei 2024
Schilderachtig kunstenaarsdorpje in Bergen NH is een van mijn favoriete plekjes in de buurt en ook vaak een uitvalsbasis voor een zondag waarop we zin hebben om er even opuit te gaan.
Bergen uitjes met kinderen

1. Rondje om de hertenkamp

Midden in het dorp vind je de hertenkamp, zeker met kleine kinderen altijd een feestje!

2. Wandelen in het bos

Vanaf Bezoekerscentrum de Schaapskooi (Zeeweg 2) kun je een superleuk kaboutertocht lopen. Deze is leuk voor kids van ongeveer 4-6 jaar.  

Bergense bos

3. Het strand

Natuurlijk... lekker naar het strand. Er zijn verschillende leuke strandtenten en prachtige brede zandstranden. Dat is het hele jaar genieten! 

Bergen aan Zee

4. Surfen

Ga lekker surfen in Bergen aan Zee bij de Jongens. Op zondag kun je aansluiten bij de 'Sunday Surf Club'. Vanaf medio mei tot eind september, kunnen kinderen van 10:30 - 12:00 lekker in het water spelen onder begeleiding van super coole surf dudes! 

Surfschool Bergen aan Zee

5. Ontbijten

Uit ontbijten kan goed bij Julie's, Kaatjes Bakery Café en ECHT Bergen. Altijd feest met kids! 

6. Kaasboerderij de Franschman

Wil je eens kijken hoe kaas gemaakt wordt? Dat kan elke zaterdag bij kaasboerderij de Franschman! Je kunt in het boerderijwinkeltje natuurlijk ook een lekker stukje kaas meenemen.

7. Midgetgolf

Heerlijk spelen tussen de bomen (zeker ook fijn op een warme dag dus!). Sla je bij de laatste hole een hole in one, dan krijg je een kaart om nog een keer te komen spelen. Merelhof op het Kerkepad.

8. Cinebergen

In het bos verscholen vind je filmschuur Cinebergen, waar regelmatig leuke kinderfilms draaien en leuke activiteiten voor en met kinderen worden georganiseerd.

9. Escape Room

De escape room 'Het Raadsel van Dr Carl'van Blooming is vanaf 7 jaar te spelen. De escape room is gelegen in de tuin van Hotel Blooming (Duinweg 5)

10. Pluktuin

In het seizoen (april t/m september) kun je bij Pluktuin Bloemfontein Bergen (Groenweg 8a) lekker een eigen boeket bloemen plukken. Denk aan tulpen, dahlia's, zomer- en zonnebloemen. Let op; midden in de zomer is er even niets te plukken, check de website voor informatie! 

Bloemfontijn Bergen Pluktuin

11. Zeeaquarium

Bij de strandafgang in Bergen aan Zee vind je het Zeeaquarium. Leuk op een regenachtige dag! 

Zeeaquarium Bergen aan Zee

Niet genoeg aan bovenstaande tips? Ook buiten Bergen is genoeg te beleven! 

Zie onze blogs over:


TIP: Ook schreven wij een leuke kinderautoroute!