• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Bootje huren in en om Alkmaar!

14 mei 2024
In de Kop van Noord-Holland is onwijs veel vaarwater te vinden. Ideaal om een dagje op te gaan varen dus! Wij hebben de beste locaties om een boot te huren voor je op een rijtje gezet! Trek je zwemkleding aan, vul je picknickmand en varen maar!
varen in Alkmaar

De Kraak | Alkmaar

Met een bootje van De Kraak kun je ook heerlijk varen in de binnenstad van Alkmaar . Leuk voor een dagje weg met het gezin, maar ook te doen als verjaardagspartijtje! Je kunt dan jouw boottochtje combineren met ijs, patat of een workshop boogschieten!


de kraak alkmaar varen

Alkmaarse Bootjes Verhuur | Alkmaar
Ontdek hoe mooi Alkmaar is vanaf het water met een bootje van de Alkmaarse Bootjes Verhuur! Maak zelf een rondvaart of ga met een heuse schipper op pad!

Alkmaarse Bootjesverhuur

Huur een fluisterbootje en vaar door het Rijk der Duizend Eiland | Broek op Langedijk
Bij Museum Broeker Veiling kun je een fluisterbootje huren én zelfs een picknickmand bestellen! Tijdens het varen zie je allerlei leuke dingen en kun je heerlijk zwemmen in de Noorderplas. Voor de allerkleinsten zijn er zwemvestjes beschikbaar. Ook leuk, 

Liever niet zelf varen? Maak dan een rondvaart!

Sta je liever niet zelf achter het roer? Ga dan mee met de Grachtenrondvaart Alkmaar! of Rondvaart Enkhuizen. Vanaf een rondvaartboot kun je namelijk heel mooi de omgeving verkennen. Je hebt het mooiste zicht op de stad en de omgeving. 

Alkmaarse rondvaartboot

Greenjoy| Alkmaar

Bij Greenjoy in Alkmaar kun je een ruime 10-persoons fluistersloep huren om de historische grachten van Alkmaar te ontdekken. De sloep is elektrisch, stil, milieuvriendelijke en makkelijk te besturen! Super leuk voor een dagje uit op het water. 

Sloep huren in Alkmaar - Greenjoy fluistersloepverhuur

Bootje huren of varen in Den Helder of Hoorn?


Kanoverhuur Den Helder
Bij Kanoverhuur Den Helder kun je terecht voor een één, twee of driepersoons kano. Vanaf de verhuur kun je allerlei leuke kanoroutes doen. Wat dacht je van een route door de natuur of dwars door de bollenvelden?

Watertaxi Hoorn
Met de Watertaxi kun je niet alleen van de ene naar de andere bestemming toe. Je kunt ook een mooie rondvaart maken door de grachten van Hoorn. Wanneer je zelf wilt varen kan dat ook! Voor de echte kapiteinen onder ons verhuurt Watertaxi Hoorn namelijk een fluisterboot. 

Watertaxi Hoorn

Ken jij zelf nog meer fijne plekjes om een bootje te huren? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl

Wil je zelf lekker actief zijn? Wat dacht je van Suppen in de Kop van Noord-Holland? In deze post verzamelden we de leukste plekkjes om op de plank te stappen! 

Veel vaarplezier!