Boswandeling met kinderen in Schoorl

21 december 2021
In Schoorl heb je een prachtig bosgebied, waar je heerlijk kunt wandelen met de kinderen. Wij zijn er zelf dan ook regelmatig te vinden!

Boswandeling met kinderen in de Schoorlse Duinen van Schoorl


Wij parkeren de auto altijd bij het Buitencentrum Schoolse Duinen op P2 (achterste parkeerplaats). Het parkeergeld komt daar namelijk ten goede van het Buitencentrum.

Als je dan naar het bezoekercentrum of buitencentrum toeloopt, zie je binnen een hele gave winkel met allerlei mooie en handige natuurcadeautjes. Ze hebben daar vaak hele aparte dingen, dus voor een kinderverjaardag kan je daar gerust even kijken!

Rechts van het bezoekerscentrum heb je een grote natuurspeeltuin Zandspoor. Hier kunnen de kinderen heerlijk spelen. Daarnaast ligt nog een Blotevoetenpad.Maar wij gaan de duinen in voor een wandeling. Na een kleine wandeling krijg je aan je linkerhand het Hoogste Duin, dat is een beste klim per trap, maar eenmaal boven, heb je een prachtig uitzicht!

Uitzicht hoogste duin Schoorl

Eenmaal boven gekomen, kan je verschillende kanten op. Er zijn veel bankjes te vinden en ook speeltoestellen voor kinderen, zoals deze:Bij ons hebben ze vaak niet veel nodig. Onderweg vinden ze van alles. Donna is vaak degene die een grote stok zoekt en deze meeneemt als wandelstok.Onderweg komen we ook veel mooie uitzichtpunten tegen waar we even blijven staan om te genieten van het uitzicht. Helaas werd het hier bewolkt en is de foto wat donkerHet leukste vinden wij om een rondje te lopen en te eindigen met het Klimduin. Van bovenaf dan. We liepen er deze keer zo op af. Eerlijk gezegd is het soms wel zoeken hoor!En dan komt natuurlijk het leukste; keihard van het klimduin afrennen zonder te vallen!Eenmaal beneden aangekomen, kan je even bijkomen bij Honky Tonk of Zilte Zoen. Beide zijn kindvriendelijke restaurants in Schoorl  Wij waren hier eind maart, dus alles was dicht ivm het coronavirus.

We zijn een ijsje gaan halen bij IJswinkel Pinoccio, die was open voor afhaal! Hmmm heerlijk ijs hebben ze daar. We hebben het ijsje lekker opgegeten en zijn weer huiswaarts gegaan. Het was echt een heerlijke wandeling in een prachtige bosrijke omgeving. De klimduin is bij onze kinderen altijd een hit en dat is dan de beloning na zo'n flinke wandeling.

OOK LEUK OM TE LEZEN: wij gaan regelmatig een boswandeling maken en als we dan een leuke plek hebben gespot, dan schrijven we er een blogje over, om andere ouders te tippen. Dit hebben we gedaan voor een boswandeling met kinderen in Bergen en een duinwandeling met kinderen in Bergen aan Zee  Check daarnaast ook onze 8 favoriete boswandelingen met kinderen in Noord-Holland