icon-closeMuseumkids leaderboard week 42-43
Kidsproof blogTerug

8x de leukste boswandelingen met kinderen in de Kop van Noord-Holland!

6 september
Mooie boswandelingen met kinderen maak je in de prachtige bossen in de Kop van Noord-Holland! Wij zetten een aantal tips voor boswandelingen voor je op een rijtje.
Boswandelingen met kinderen is altijd een goed idee. In de Kop van Noord-Holland zijn zoveel mooie bossen te vinden. In het weekend hebben we lekker de tijd en zijn wij zelf vaak te vinden in het bos. Leuk om samen naar kabouters of paddestoelen te speuren! Combineer de boswandeling met een heerlijke warme choco. Er is altijd wel een leuk restaurantje te vinden in de buurt van het bos. Soms zelf met speeltuin erbij! Laarsjes aan en op naar het bos!

8x de leukste boswandelingen met kinderen in de Kop van Noord-Holland


Noord-Hollands Duinreservaat in Castricum
Bij bezoekerscentrum de Hoep worden onwijs veel leuke activiteiten georganiseerd. Er is van alles te doen, maar het is ook het ideale startpunt voor een boswandeling. Het bezoekerscentrum ligt namelijk in het Noordhollands Duinreservaat, één van de mooiste plekken van Noord-Holland. Ben je dorstig en hongerig na het wandelen, schuif dan aan bij Johanna's Hof! Buiten hebben ze een groot terras, er zijn diertjes én er is een leuke speeltuin! 

Het Streekbos in Bovenkarspel
Het Streekbos is maar liefst 73 hectare groot. Het terrein bestaat uit bos, weiden en water. Er zijn genoeg wandelpaadjes, wat het een fijne wandelplek maakt. Volg bijvoorbeeld het archeologisch voetspoor; een spoor met boomstammen in de vorm van een bronstijdboerderij.Heilooërbos Heiloo in Heiloo
Rond Landgoed Nijenburg kun je het prachtige Heilooërbos vinden. Het bos zit vol natuur, cultuur en mystiek. Het bos is groot en oud, maar voor kinderen zeer geschikt om leuke spelletjes te doen. Op de Kattenberg staat een eeuwenoude boom met allemaal kiertjes en gaatjes die ook wel ‘de Snoepjesboom genoemd wordt’.

Schoorlse Duinen in Schoorl
Het Klimduin in Schoorl is een wel 51 meter hoge zandberg. De berg biedt rechtstreeks aansluiting aan een uitgebreid duin- en bosgebied. Maak een wandeling door de Schoorlse Duinen en eindig op het strand, na natuurlijk keihard van het duin af te zijn gerend.Robbenoordbos/Dijkgatbos in Slootdorp en Wieringerwerf
Het Robbenoordbos en Dijkgatbos zijn twee bossen in Wieringerwerf. Het Robbenoordbos heeft mooie bomen en onwijs veel paddenstoelen. Kun jij de kaboutertjes vinden? Het Dijkgatbos heeft twee meren gecreëerd door een levendige geschiedenis. Hierdoor is een prachtig klein natuurgebied ontstaan.

Kooibos in Callantsoog
In het Kooibos zijn allerlei bijzondere planten te vinden. Het bos dankt haar naam aan de eendenkooi die er al honderden jaren staat.  Wil jij ook op tocht door het Kooibos? Boek dan een rondleiding bij het VVV-kantoor in Callantsoog!Bergense Bos in Bergen 
Het Bergense Bos is een prachtig bos in Bergen. Het eerste deel van het bos- en duingebied is vrij toegankelijk. Vertrek vanuit Restaurant Duinvermaak en kom hier na de wandeling terug om te spelen in de speeltuin of om bij te komen met wat te drinken.

Donkere Duinen in Den Helder
De Donkere Duinen is een goed onderhouden natuurgebied om lekker te kunnen wandelen. Het is niet erg groot en heeft in het midden een vijver waar je eendjes maar ook schildpadden aantreft. In het midden van het park is een grote opening waar kinderen lekker kunnen spelen. Honden zijn toegestaan.

Op Kidsproof vind je een overzicht van alle leuke buitenuitjes in bos en natuur in de Kop van Noord-Holland!