De 5 favoriete tips & ideeën voor Pasen

7 maart 2023
Met deze 5 geweldige tips, kom jij de gezellige Paasdagen wel door!
 
Wij hebben de 5 favoriete tips & ideeën voor je verzameld die, ook voor de gemaksmoeders onder ons, makkelijk te maken zijn.
 
1. Gevulde eieren maken
 
“1 ei is geen ei, 2 ei is een half ei, 3 ei is een paasei!” Eieren horen er helemaal bij met Pasen. Maak eens samen met je kinderen gevulde eieren, smullen!
 
 
2. Maak een paastak
 
Om je huis helemaal in paassferen te maken, kun je een Paastak maken. Zoek samen een mooie tak. De kronkelwilg is een geliefde boom hiervoor. Zet ‘m in een vaas (je kunt  ‘m eerst verven in een leuke kleur, bijvoorbeeld Paasgeel) en hang er allerlei paashangers in. Deze kun je in diverse winkels kopen of natuurlijk zelf maken…
 
 
3. Eieren versieren
Teken eens gezichtjes op je eieren. Dat is weer eens wat anders dan eieren verven of met stickers beplakken. Wel handig om ze eerst even te koken ;)
 

 
4. Knutselen
 
Nog niet klaar met knutselen? Maak dan zo’n lief lenteschaapje. Eenvoudig te maken, ook voor de kleintjes en het resultaat is zó lief!
 

 
Of wat dacht je van dit schattige paashaasje? Je maakt het van een leeg toiletrolletje en een paar knutselspullen, lekker makkelijk en zó leuk.
 
 
 
5. Eieren verstoppen
Eieren verstoppen in de tuin, blijft bij ons favoriet! Verstop voor ieder kind een stuk of 8 paaseitjes (groot en klein, met van die vrolijk gekleurde papiertjes er omheen) in je tuin, op het balkon of in de woonkamer. Probeer ze op plekjes te verstoppen waar je kind(eren) ze kunnen zien, maar liefst niet direct. Voor de wat oudere kinderen is het juist leuk om ze te verstoppen op plekken die niet zo voor de hand liggen. Laat de kinderen zoeken en verzamelen. Reken maar dat je blije gezichtjes zult zien!
 
 
Meer inspiratie, tips en ideeën vind je in onze Rubriek DIY, bij Pasen.
 
Vrolijk Pasen!