• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Een dagje dierentuin!

17 juni 2024
Wij hebben het Van Blanckendaell Dierenpark in Tuitjenhorn ontdekt! En we waren blij verrast! Wat een prachtig park met mooie dieren. Giraffen, zebra's, apen, paardjes, varkens, otters en nog veel meer! Een echte #kidsprooftip!
De eerste dieren die we tegenkwamen waren de apen (ik weet even niet meer welk soort) en er zat een heel klein schattig aapje bij, vlakbij het hek, zo lief! Dus het begin was meteen goed.Het is een heerlijk park om in te lopen. Er zijn overal prachtige gekleurde bloemen en het is mooi verzorgd. Overal staan ook picknicktafels, waar je even kan gaan zitten en er is veel gras waar kinderen heerlijk op kunnen spelen en rennen. Opeens kwamen we deze 2 vrienden tegen:Bij binnenkomst kregen we een plattegrond waar we op konden zien waar alle dieren waren. Daar hebben we eerlijk gezegd amper op gekeken, want we vielen van de ene in de ander verbazing. Ineens zagen we dit: Donna wilde graag naar de giraffen, want die zie je niet zomaar overal! We gingen op zoek naar de Savanne, want volgens de plattegrond konden we ze daar vinden. De zebra's ook, dus wij gingen samen die kant op. We zagen de giraffen al snel, want deze 2 grote jongens zijn niet te missen. Wat een prachtige beesten. En kijk eens hoe klein Donna is!We hadden ook gehoord dat er Falabella paardjes waren, ze zijn nieuwe bewoners in het dierenpark. Ze komen uit Argentinië en blijven heel klein. Er was zelfs een veulentje bij!Ook de zebra's hadden we snel gevonden. Ze lopen heerlijk te grazen op het grote grasveld. Kijk eens wat een mooi plaatje hieronder: zebra's met een molen op de achtergrond en een hollandse lucht, dat zie je niet vaak.Het viel ons op dat er veel aandacht is besteed aan de hollandse elementen in het park. Er zijn molens, nederlandse vlaggen en een mooie ophaalbrug. Ik kan me voorstellen dat hier veel mooie plaatjes worden geschoten, wat een prachtig decor!

Inmiddels waren we wel toe aan wat drinken en Donna heeft wel zin in een ijsje, dus we zochten het restaurant op. Naast het restaurant zit een grote speeltuin waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven!Maar wat zien we daar? Schuin tegenover de speeltuin staan prachtige flamingo's!Zo, nu toch echt eventjes zitten. Het was prachtig weer, dus we gingen lekker op het ruime terras zitten. Ik nam een cappucino en Donna een meloenijsje. Allemaal vriendelijk geprijst.Nou, we moesten alweer gaan, dat was jammer want we hadden nog niet alle dieren gezien! Nog wel de otters, papagaaien, uilen, kangaroo, struisvogel, ringstaartmaki, lama, veel mooie eenden en vogels en een rendier met een heel groot gewei! Nog even gek doen met de slingerapen en we gingen weer richting huis.Van Blanckendaell Park is echt een aanrader is onze conclusie. Het park is heel verzorgd en ziet er prachtig uit met overal gekleurde bloemen. Op dit moment zijn er veel jonge dieren, dus dan is het helemaal leuk. Een klein kameeltje, paardje, eendje (ja echt!) en aapje hebben wij in ieder geval gezien. Toen we weggingen, hoorden we dat er net een alpaca was geboren!