10x Egmond met kinderen

8 mei 2024
Ben je lekker op vakantie, of woon je in Egmond? Dan wil je vast weten wat er allemaal te doen is in deze heerlijke kustplaats!
Tips met kinderen in Egmond

1. Nijntje aan het strand

Natuurlijk ga je lekker naar het strand, daar is het bijna altijd prima weer voor. Storm, regen, 30 graden, wij vinden het strand altijd een feestje. Bij de strandopgang vind je een leuk beeld van Nijntje in een bootje. Eentje om een selfie mee te maken!

2. IJs

In Egmond-binnen zit Ci Vediamo met héérlijk italiaans ijs! Met wel 24 smaken ambachtelijk zelfgemaakt ijs van natuurlijke ingrediënten is het lastig kiezen! 

Ci Vediamo

3. Avonturium

Zijn jullie op zoek naar een avontuurlijk uitje? Bij Avonturium in Egmond kunnen jullie terecht voor twee uitdagende escaperooms. Beiden escaperooms zijn geschikt om met kinderen te spelen (vanaf 8 jaar)

Avonturium

4. Feed & Greet met alpaca's

Op tijd reserveren deze tip! Want koffie drinken met alpaca's (en wie wil dit nu niet?) is populair! Je kunt ook kiezen voor een high tea of wandeling. Meer info: Alpaca Ecofarm.


5. De Klompenhoeve

Maak een ritje naar de Klompenhoeve, een gezellige boerderij met een heerlijke boerderijwinkel. Hier vinden mensen met een verstandelijke beperking een fijne woon- en werkomgeving! 

6. Cosmic bowlen

Regent het? Niet getreurd, in Heiloo (10min met de auto) kun je altijd wel een plekje vinden op Bowlingbaan Heiloo.

7. Bunkermuseum Jansje Schong

In bunkermuseum Jansje Schong kun je een stukje van de voormalige Atlantikwall bekijken.  (beperkt) Geopend van april tot en met oktober. Kids tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

8. Beachclub Nautilus

Beachclub Nautilus is dagelijks geopend van 9 tot 'wanneer het gezellig is'. Je kunt hier heerlijk lunchen en dineren en borrelbites bestellen. 

9. Wandeling door de duinen

Vanaf de parkeerplaats van sporthal de Watertoren, kun je een wandeling van 5-6 km maken door de duinen. Onderweg kom je langs prachtige duinmeertjes en vind je met een beetje geluk Schotse hooglanders en een kudde paarden... 

Duinen Egmond aan Zee

10. Midgetgolf

Restaurant Natuurlijk vinden wij een superfijne plek. Het is een groot restaurant met speelhoek en buiten een speeltuin én Midgetgolf. Ook het terras is heerlijk bij mooi weer! 

Restaurant Natuurlijk Egmond aan Zee

Lekker eten:

Niet genoeg aan bovenstaande tips? Ook buiten Egmond is genoeg te beleven! 

Zie onze blogs over:


TIP: Ook schreven wij een leuke kinderautoroute