Gasterij Nieuw Westert, heerlijke stek met terras en speelbos!

25 september 2023

Op een mooie zondagmiddag zijn we met onze 3 dochters van tien, elf en veertien naar Gasterij Nieuw Westert gegaan om te lunchen en te kijken hoe leuk én kidsproof deze plek is. We hadden namelijk een hoop positieve verhalen gehoord over deze stek. Nou daar is niets van gelogen!

Bij aankomst zag het er meteen ontzettend leuk uit met een gezellig vol terras.Aangekomen op het terras waren alle plekjes bezet en ook binnen was het vol dus we liepen het Speelbos in om daar even te kijken. Het was makkelijk te vinden aan de hand van dit gezellige bord!Het speelbos is echt groot, met schommels, klim en klauterbomen, rekstokken, een heel groot dik touw om aan te zwieren, dikke boomstammen waarover je een soort parcours kunt lopen, we kwamen ogen tekort!De twee jongste meiden wilden nog even spelen in het bos en ondertussen hield ik het terras in de gaten en jawel, na 10 minuutjes kwam er een mooie tafel vrij.

We bestelden allemaal drinken en een heerlijke lunch, we hadden trek gekregen! Tonijnsalade met boerenbrood, een XL tosti, een kleine pizza, een bakje patat en 2 vegetarische kroketten op heerlijk boerenbrood. Hmmmm het smaakte allemaal heerlijk en álles ging op!Wat ons opviel was dat ondanks de drukte, het eten en drinken heel vlot werd gebracht door vriendelijk personeel. De limo vonden de meiden heerlijk en je kreeg een groot glas vol en de bakjes mayo waren ook goed gevuld!

Na het eten weer het speelbos in om te klimmen en te klauteren. Er is voor het terras ook een groot grasveld met 2 houten doeltjes (dus voetbal mee!) en er is een leuk speelhuisje buiten met een zandbak.Het restaurant ligt aan een PWN duingebied, dus je kunt nog heerlijk gaan wandelen voor of na de lunch!  We komen zeker terug om vanaf het restaurant de wandeling naar het strand te maken. Dat kan natuurlijk ook bij minder mooi weer.Want kijk eens hierboven, binnen ziet het er ook gezellig uit, dus ik weet al waar wij deze winter aan de chocolademelk zitten na een lekkere boswandeling. Juist! Bij de open haard in Gasterij Nieuw Westert!

Kortom, een superstek voor de lunch, maar ook een leuke plek om te borrelen met famile of vrienden. Wij vinden het een echt aanrader!

Klik door voor meer praktische info over het kindvriendelijke Gasterij Nieuw Westert.

Op zoek naar meer leuke tips van Kidsproof? Bekijk onze Uitagenda vol met kinderuitjes voor iedere dag!