Suppen met kinderen in Noord-Holland

1 mei 2022
Suppen is helemaal hip! Wist je dat er op onwijs veel plekken in de Kop van Noord-Holland zijn waar je deze stoere sport kunt beoefenen? Wij hebben de allerleukste en mooiste locaties en verhuurpunten voor je op een rijtje gezet.

Wat is suppen eigenlijk?
Suppen staat voor 'Stand-Up-Paddle'. Door een lange peddel kunnen de suppers op hun board blijven staan en zichzelf over het water voortbewegen. Overal waar water is, kun je dus eigenlijk bijna wel suppen. De leukste en meest Kidsproof plekjes vind je hieronder! We hebben het gebied iets breder genomen dan de Kop, ook daarbuiten hebben we een paar leuke gevonden.

El Kombi Sup | Alkmaar 
El Kombi heeft een wel heel bijzondere manier van suppen. Tijdens het suppen kun je namelijk helpen om het water in Alkmaar schoon te houden. Deze 'clean (s)ups' zijn niet alleen super leuk, maar ook goed voor het mileu! Ga je liever gewoon suppen? Dat kan natuurlijk ook met een SUP van El Kombi Sup. 

El Kombi Sup Alkmaar

Kanoverhuur Den Helder | Den Helder 
Bij Kanoverhuur Den Helder verhuren ze veel meer dan alleen kano's. Zo kun je hier ook het suppen onder de knie krijgen en al suppende Den Helder verkennen. 

Sup op Texel | Oudeschild 
Altijd al de Waddenzee vanaf een SUP willen bekijken? Dit is je kans! Bij Sup op Texel kun je de mooie omgeving van de Waddenzee ervaren vanaf het water. Ook kun je hier super leuke suplessen volgen. 

Suppen op Texel

Supcentre | Enkhuizen en Medemblik
Voor fun op het water rondom Enkhuizen en Medemblik, moet je bij Supcentre zijn! Je kunt hier niet alleen een SUP huren, maar ook een les volgen of meegaan op SUP-tocht. Ook biedt Supcentre de mogelijkheid om hier een leuke clinic te doen of kinderfeestje te geven. 

suppen ijsselmeer

Surf and Bike Outdoor | 't Twiske en Oostzaan
Ontdek het Twiske en Waterland vanaf een SUP bij Surf and Bike Outdoor. Je kunt hier bijna het hele jaar door komen suppen bij een van de twee vestigingen. Wil jij eerst kennismaken met de sport? Volg dan een introductieles of een van de clinics. Je kunt hier ook een SUP(er) kinderfeestje geven. 

Zeilschool 'Het Uitgeestermeer' | Uitgeest
De instructeurs van Zeilschool Het Uitgeestermeer helpen je maar al te graag het water op. Door de uitgebreide instructies kun je altijd rekenen op een ontspannen dag op het water. 

Kanoverhuur De Aker | Uitgeest
Verken Uitgeest en omgeving te water met een SUP van Kanoverhuur de Aker. De verhuur heeft wat leuke routes voor je uitgestippeld die je op je eigen tempo kunt doen. 

Zeilschool het Uitgeestermeer

Leer SUP | Alkmaar
Ontdek samen het suppen tijdens een supsessie bij Leer SUP. Bij Leer SUP kun je een losse suples volgen of een SUP kindercursus doen. Kun jij al suppen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een SUP huren en zelf het Geestmerambacht of de wateren in Alkmaar verkennen. 

SUP Spirit | Hoorn en omstreken
Het water op! Met een SUP van SUP Spirit kun je suppen waar je maar wilt. Je kunt hier niet alleen een SUP huren, maar ook super leuke suplessen volgen of een kinderfeestje vieren! 

Cup of Sup | Broek op Langedijk
Ga onder begeleiding van de gediplomeerde instructeurs van Supschool Cup of Sup het water op en leef je uit op het water. De SUP Clinics van Cup of Sup zijn niet alleen leerzaam, maar ook nog eens hartstikke leuk! Daarnaast kan je ook zelf een sup huren en rustig peddelen door het Rijk der Duizend Eilanden!

Cup of Sup

Suppen Bovenkarspel | Bovenkarspel 
In Bovenkarspel kun je heerlijk suppen. Suppen Bovenkarspel ligt in een waterrijke omgeving met ondiep water. Ideaal om te suppen met de kids dus! 

ZWET'SUP | Wormer en Jisperveld 
Met een SUP van ZWET'SUP kun je het prachtige recreatiegebied t' Zwet betreden. Laat je verrassen door de honderden weilandjes omgeven met rietkragen en smalle slootjes. 

SUP Schermer | Zuidschermer
Vanuit verschillende plaatsen in de Eilandspolder geeft SUP Schermer SUP-lessen en tochten. In het beschutte en beschermde gebied kun je onder ideale omstandigheden SUP-les krijgen en tourtochten volgen. 

ZWET'SUP

Genoeg keuze in de Kop van Noord-Holland op supgebied, zoals je ziet! We zijn heel benieuwd hoe jullie ervaring is. Wij zin in ieder geval fan geworden van suppen. Het is een fijne, sportieve bezigheid in de natuur en samen met de kinderen een hele leuke bezigheid!