Kinderfeestje: schaatsen bij de Westfries

21 november 2023
Wij hebben een kinderfeestje gevierd bij IJsbaan de Westfries, een schaatspartijtje. En oh wat hebben we genoten van ons partijtje! Lees hieronder ons uitgebreide verslag met tips!

Wij komen altijd graag bij schaatsbaan de Westfries omdat deze volledig overdekt is en de hockeybaan, die in het midden ligt, bijna altijd open is. Controleer dit eventueel wel even voor je een kinderfeestje plant!

We zijn snel binnen met ons gezelschap. Joehoe! De pret kan beginnen.

We hebben van tevoren gevraagd of iedereen die schaatsen heeft, ze mee wil nemen. Dit bericht stuurde ik twee weken voor we gingen, zodat de ouders ook nog even tijd  hadden om ze te passen met de kinderen. Een op de drie kinderen heeft zelf schaatsen. Ik heb ook nog wat thuis liggen, de meeste kinderschaatsen zijn in maat verstelbaar. Daardoor hoeven we maar drie paar te huren. Deze huur je eenvoudig buiten bij het kraampje van de schaatswinkel. Voor EUR 7,- per paar huur je hockey- of kunstschaatsen. Deze zijn lekker wendbaar, wat makkelijk is voor de kinderen.

Voor de kinderen die niet kunnen schaatsen zijn er gratis rekjes en stoeltjes te huur. We hebben een paar kinderen mee die niet of nauwelijks kunnen schaatsen. Ook zij hebben superveel fun en leren het snel. De kinderen van dit feestje zijn allemaal rond de negen jaar.


Lekker bijkomen

Na al dat schaatsen hebben de kinderen lekkere trek. Hoewel er ook een paar bij zijn die echt niet van het ijs af willen! Rond 17:00 uur gaat de ijsbaan echter dicht. Een prima tijd om lekker aan te schuiven. Binnen in het gezellige restaurant is een mooie tafel voor ons gedekt, met de naam van de jarige erop.

Nu pas pakken we de cadeautjes uit. Er staan grote kannen limonade op tafel en ondertussen wordt de bestelling opgenomen. Er is ook nog even tijd om de placemats die al op tafel liggen in te kleuren. De kleurtjes staan op tafel! Daarna worden de kiesboxen geserveerd, frietjes, een snackje, appelmoes en nog een kleine verrassing. Ze genieten enorm en zijn er even stil van…

TIP: in plaats van een goodiebag achteraf gaf ik elk kind oorwarmers, zo waren ze ook makkelijk te herkennen!
Van tevoren

Handig om van tevoren door te geven aan de ouders. Wat heb je nodig tijdens een schaatsfeestje:

  • een dikke winterjas is niet nodig
  • een shirt met langen mouwen, sweater, sjaal en een broek waarin je lekker kunt bewegen zijn ideaal
  • waterfles
  • dikke handschoenen
Zelf in je tas doen:
  • blaarpleistes
  • chocomel en speculaas of pepernoten
  • een spelletje, mocht iemand zich vervelen of zere enkels hebben
  • extra handschoenen
De kinderen hebben enorm genoten en we kijken terug op een fantastisch schaatsfeestje bij IJsbaan de Westfries. Kijk hier voor meer informatie over IJsbaan de Westfries.