Koningsdag met kinderen in Alkmaar en omgeving!

4 april 2024
2024 - Weet jij al wat je gaat doen met Koningsdag? Check hier onze favoriete plekken in Alkmaar en omgeving tijdens het Oranjefeest!

Zaterdag 27 april is het Koningsdag. Een groots oranjefeest wordt het zeker! En in de meeste plaatsen beginnen de festiviteiten zelfs al die week daarvoor.

Natuurlijk zijn er in Alkmaar en omliggende gemeenten heel veel activiteiten om met de kids te doen rondom Koningsdag.

In Alkmaar is er voor de kinderen een speciale ruimte in het park (Clarissenbolwerk) tussen Ritsevoort, Bergerbrug en het Canadaplein. Hier worden heel veel leuke kinderactiviteiten georganiseerd. Schminken, theater, kinderkermis, gratis popcorn en nog veel meer! Je kunt hier meer informatie vinden over de vrijmarkt, regelgeving, voorwaarden, parkeren.

In HAL 25 aan de Pettemerstraat in Alkmaar-Overstad wordt er een Buitengewone Koningsdag gevierd! Met leuke kinderactiviteiten.

In Bergen is het ook erg leuk voor de kids. Kinderspelletjes, muziek, circus, draaimolen, stoomtrein! Visjesvangen, op de brandweerwagen of je slag slaan op de vrijmarkt.

Ook Castricum heeft een vrijmarkt en er zijn diverse muziekoptredens in het centrum van Castricum.

In Oudorp begint om 09:30 uur de rommelmarkt met kramen en veel kinderkleedjes! Je kunt om 10:00 uur meedoen aan de tienkamp met o.a. brandweer spellen, er is een jungle runbaan, een springkussen voor de kleintjes, een danswedstrijd en nog veel meer. Vanaf 14:00 gezellig een borrel drinken met goede live muziek, terwijl de kids zich vermaken op het grasveld en op de springkussens!

Sint Pancras heeft al jaren een supergezellige Koningsdag! Op diverse locaties worden veel activiteiten georganiseerd. Bij sporthal De Oostwal, S.V. Vrone en op meer locaties in het dorp. Met veel leuke kramen en kinderactiviteiten.

In Koedijk is het oranjefeest bij SV Koedijk met maarliefst 11 springkussens en een kleedjesmarkt. Ook is de brandweer aanwezig met spelletjes. Vanaf 11.00 is er vrijmarkt voor de kids.

In Heerhugowaard op het Coolplein is van alles te doen voor de kids!

In Heiloo is het Oranjebal Ypestein een geweldig feest.

In Egmond aan Zee begint het feest in de met een rommelmarkt vanaf 8:00 en nog veel andere activiteiten.

De Broeker Koningsdag is ook niet te missen. Deze enthousiaste Oranjevereniging trekt alles uit de kast voor een waanzinnig 'feessie'! Gek genoeg beginnen de festiviteiten hier al op 19 april... Voor de kids is er bijvoorbeeld op 26 april al een Glamour Gala voor de Broeker basisschoolleerlingen. In de andere omliggende dorpen zoals Schoorl en Groet is ook genoeg te doen! 

Wist je wij dé tips hebben om snel rijk te worden op Koningsdag?

Wij wensen iedereen in ieder geval een onvergetelijk feest en feliciteren Koning Willem-Alexander vast met zijn verjaardag op 27 april!

PS: weet jij een leuke Koningsdag met kinderen in de Kop van Noord-Holland die absoluut niet mag ontbreken op deze lijst? Laat het ons dan weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl en wij voegen 'm toe!