22 zomervakantie uitjes in de Kop van Noord-Holland

6 juli 2020
2020 - ZOMERVAKANTIE! Dat betekent alle tijd om de natuur in te gaan, cultuur te snuiven, te plonsen en meer! We hebben weer heel wat fijne tips voor je op een rij gezet.
Oog in oog met het verleden
In de zomervakantie naar Huis van Hilde is altijd een goed idee! Leef je uit in de interactieve zandbak of bij de spannende ArcheoGame. Maak je museumbezoek compleet met de museumspeurtocht of een mooie wandeling door de omgeving.

Leuk en leerzaam
Naast de vaste tentoonstellingen kun je deze zomer bij Stedelijk Museum Alkmaar genieten van interactieve opdrachten en kun je een eigen museum marquette in elkaar zetten. Hoe ga jij jouw mini-museum in elkaar knutselen?

Beleef BroekerVeiling!
Wist jij dat je bij de oudste veiling ter wereld ook een fluisterbootje of een kano kunt huren? Ideaal voor tijdens warme zomerdagen dus! Ook kunnen de kids zich in het museum helemaal uitleven op de Klim- en Klauterroute.

Ga aan boord bij de Marine
Een bezoek aan het Marinemuseum is leuk voor het hele gezin! Geniet van de voorstelling 'Geheime Dieptes', bekijk wapens en uniformen, doe een van de ontdekkingstochten of klim aan boord bij een echte onderzeeboot!

Marinemuseum in de zomervakantie

Spetter spat in het zwembad
Voor een spetterend dagje uit moet je bij Zwembad de Hoornse Vaart zijn. Geniet van het golfslagbad, de glijbaan of doe de bucketgame! Ook is er deze zomervakantie iedere woensdag- en zaterdagmiddag gratis animatie.

Rijksmuseum weer open
Ontdek deze zomer het Rijksmuseum en krijg een familiegids kado. Dit is een mooi en grappig doe-boek. Het daagt uit te voelen, stickeren en te ontdekken; over kunst, geschiedenis en elkaar. Toegang kinderen tot en met 18 jaar gratis.

Leuke kinderworkshops!
Geniet deze zomer iedere woensdag- en zondagmiddag van een leuke workshop bij Studio C in Museum Kranenburgh. Ook zijn er deze zomer lokale kunstenaars uitgenodigd om een aantal workshops te geven in hun expertise.

GIF Natuurmuseum Fryslân
Het wordt spannend bij Natuurmuseum Fryslân deze zomer. Je staat hier namelijk oog in oog met levende gifitige dieren! Door de interactieve spellen en het infobord van Freek Vonk leer je nóg meer over GIF in dieren.

Vier de zomer bij Fluwel
Beleef avonturen in het Land van Fluwel aan de kust in Sint Maartenszee. Stijg tot grote hoogte op de uitkijktoren en kids kunnen met de glijbaan weer naar beneden. Klim, klauter, overwin jezelf en word lekker vies in 't sprokkelbos!Zomermuseum
Speel oudhollandse spelletjes, vis naar verhalen en geniet van de waterpret bij Expeditie Waterwerken. Bij het Zuiderzeemuseum kom je tijd te kort! Onze Kidsproof-reporters zijn er geweest, kijk je mee?

Inspecteer & win
Museuminspecteurs? Dat zijn géén strenge mannen met een vergrootglas. Het zijn juist kinderen, zoals die van jou, die hun mening geven over een museum. Het maakt jullie bezoek nog leuker én je kunt er prijzen mee winnen!

Waterpret bij De Waterhoorn
Is het tijd voor een verfrissende duik? Ga dan naar De Waterhoorn! Check de coole glijbaan of laat je meevoeren in de stroomversnelling. Deze zomervakantie is het zwembad extra lang geopend voor recreatief zwemmen. Wij hebben er al een kijkje genomen! > https://bit.ly/31CAacP 

Op treinsafari!
Deze zomervakantie kun je iedere dag op treinsafari bij Dierenpark Van Blanckendaell. De machinist vertelt tijdens de rit allemaal dierenweetjes. Ook is er op de zondag extra entertainment en kun je je uitleven in de grote speeltuinen.

Karten, jumpen en lasergame
Bij SkagaVenture is er plezier voor het hele gezin. Terwijl de kleine avonturiers spelen in de Indoor Jungle Speeltuin, kunnen de grotere kids losgaan op de kartbaan, de trampolines en met lasergamen. Superleuk en stoer!Vakantie in de Vallei
Deze zomervakantie is De Helderse Vallei dagelijks geopend! Dat worden superveel zomerdagen vol dierenplezier. Loop tussen de dieren op het geitenplein, trek je schoenen uit op het Blote Voetenpad en ga over het trekvlot.

Buitenspeelplezier!
Spring een gat in de lucht bij Speelpark de Swaan. Leef je uit op de speeltoestellen of race op de skelters. Honger gekregen van al dat spelen? Neem een lekkere broodjes mee en ga dan heerlijk picknicken op de ruime ligweide. Smullen maar!

Familie Picknick
Een nieuw exclusief uitje bij Outdoorpark Alkmaar. In het park staat een goed gevulde picknickmand voor je klaar en je gaat zelf op avontuur. Wie van jullie haalt droog de overkant bij de Tarzanswing over het water? Dat wordt lachen!Dagje naar een andere regio
Onze Kidsproof collega's hebben allemaal hun favoriete adresjes verklapt voor als je een dagje of misschien wel langer op stap gaat naar een andere regio. Check de Kidsproof adresjes in 26 regio's!

Kindervoorstellingen in TAQA Theater De Vest

RAAR 1.5 (4+)
Bij RAAR 1.5 vertalen twee acteurs het gedrag van volwassenen naar een komisch stuk. Een leuke voorstelling voor het hele gezin bij TAQA Theater De Vest in Alkmaar!

Assepoester (6+)
Theater Gnaffel vertelt bij TAQA Theater De Vest het klassieke verhaal over Assepoester en haar stiefzusjes in een eigentijdse muzikale versie van Roald Dahl.

Lejo (3+)
Ken jij Lejo? Dat beroemde poppetje met die oogjes, van Sesamstraat?
Hij komt naar TAQA Theater De Vest met een bonte stoet vrienden. Ben jij er ook bij?Nou met deze 22 tips komen jullie de zomer wel door! Je kunt ook in de uitagenda kijken, daar staan alle uitjes op datum, dus dat is handig zoeken!

Fijne zomervakantie!