22x ZOMERVAKANTIE uitjes in de Kop van Noord-Holland

4 juli 2022
2022 - ZOMERVAKANTIE! Hoog tijd om er lekker op uit te gaan met het gezin. Er is gelukkig onwijs veel te doen in de regio. Wat dacht je van een leuk museum, een dagje naar het zwembad of een leuke stadswandeling? Check de 22 leukste, zomerse uitjes hieronder!
Zomervakantie uitjes en tips in de Kop van Noord-Holland
Genieten van het water
Spetter en speel de hele zomer lang bij Zwembad de Hoornse Vaart in Alkmaar! Het is hier niet alleen super leuk, maar deze vakantie is er ook nog eens gratis animatie en een stormbaan. Kids kunnen hier ook extra zwemlessen volgen!

Zomer bij Stedelijk
Wat is er mooier dan samen op een ontspannen manier iets te doen en te leren? Dit kan bij Stedelijk Museum Alkmaar! Deze zomer staan er weer leuke Anders-Kijken opdrachtkaarten en een leuk doe-boekje klaar. Kijk je ogen uit

Leuke stadswandeling
Ga deze zomer heerlijk wandelen met de kids! In Alkmaar zitten allemaal 'kleine mensjes' verstopt. Kunnen jullie ze allemaal vinden tijdens de mini Alkmaar stadswandeling? Een super leuke speurtocht voor jong en oud! 

Heerlijk zomers bij Hilde
Kijk je ogen uit tijdens de nieuwe tentoonstelling bij Huis van Hilde! Ook kun je deze vakantie weer genieten van leuke kinderrondleidingen, de ArcheoHotspot, een mini-tentoonstelling in Playmobil en Hildes rondje. 

Eten en gratis jumpen
Heerlijk uiteten en natafelen, terwijl de kids zich vermaken? Ga dan deze zomer naar SkagaVenture en boek een Family & Friends Dinner! Zodra de kids zijn uitgegeten kunnen ze heerlijk spelen en springen in het trampolinepark.

Kinderworkshops bij Studio C
Kom in de zomervakantie met je hele familie naar Studio C! Dit is het creatief atelier in Museum Kranenburgh in Bergen. Er worden hier iedere dinsdag, woensdag én zondag workshops georganiseerd voor kinderen en families. Check alle workshops 

Avonturiers opgelet!
Kom deze zomervakantie naar Land van Fluwel en leef je uit! Voor kleine én grote avonturiers is hier van alles te beleven. Bewandel het BloteVoetenPad, beklim de reuze keien of laat je betoveren in de Dutch Tulip Experience.

Leuke kidsactiviteiten
Ook bij het Marinemuseum is er een zomerprogramma vol leuke kidsactiviteiten. Deze zomer opent er een nieuwe tentoonstelling, kun je een gave speurtocht doen, is het kinderatelier extra geopend en nog veel meer! 

Racen als Mathieu of Max!
Ben je al eens in Amsterdam bij de Mobility Experience geweest? Hier kun je racen in een echte F1 simulator en fietsen tegen je papa, mama of zusje. Ze hebben speciale zomer workshops. En stiekem leer je veel over mobiliteit!

Zomer in het Rijksmuseum
Wauw, wat een te gek zomerprogramma heeft het Rijksmuseum! Tekenen in de tuin, schilderen en etsen in de Lekker Groot workshop, laat je rondleiden langs de hoogtepunten of ontdek de raarste details met een tas vol opdrachten!

Speelpark de Swaan
Met maar liefst vijf speeltuinen is Speelpark de Swaan een speelparadijs voor alle leeftijden. Daarnaast is er ook nog een Liedjesland waar kinderliedjes tot leven komen. Dit jaar is er ook nog een nieuw springkussen: de Klimkaas!

Leuk zomerprogramma
In de zomervakantie staan er allerlei leuke activiteiten op het programma bij Museum BroekerVeiling! Zo staat er een groentekar waar je kunt zingen met je mond vol groente, kun je kaarsen maken, schilderen met modder en meer!

Heerlijk plonsen
Zwembad De Waterhoorn is deze zomervakantie extra geopend! Zwem je mee? Ook is er in het wedstrijdbad, een toffe waterspeeltuin en worden er oefenuurtjes georganiseerd; ideaal om te oefenen met zwemmen! 

Hé doe je mee!
Stap in het Zuiderzeemuseum in de wereld van een Zuiderzeekind. Speel Oudhollandse spelletjes en steek de handen uit de mouwen in de kinderwerkstraat. Sla ook Expeditie Waterwerken niet over, 1 dag is te kort!

Tubing in de zomer
Deze zomervakantie staat Il Primo in het teken van “Tubing”. Bij tubing glijd je in een speciale band naar beneden van een heuvel. Een soort van super grote glijbaan dus! Bij Il Primo kun je de hele zomer heerlijk komen roetsjen! 

Vier de zomer bij het Reddingmuseum!
Ben jij een geboren schipper en wil je een keertje zelf varen? Dat kan bij het Reddingmuseum! Je mag hier mee als schipper en dan mag je zelfs de boot even besturen. Daarnaast is er ook een audiotour en een leuke knutselworkshop! 

Swaanzinnig Festival
Speelpark de Swaan pakt uit! In het weekend van 30 en 31 juli is er een waanzinnig evenement: Swaanzinnig Festival. Tijdens het fetsival zijn er extra attracties zoals een stormbaan, schuimparty, kinderrodeo en nog meer! Gaaf festival voor het hele gezin 

Aquarium in een fort!
Ga deze zomervakantie naar Fort Kijkduin! In het fort zit een aquarium vol indrukwekkend onderwaterleven. Voer een haai, maak kennis met zeepaardjes, leer van alles over de historie van het fort in het museum en nog veel meer! 

Kom naar het platteland!
Kom deze zomervakantie naar het boerenerf voor de leukste activiteiten in Nederland tijdens ‘Boeren en Tuinders pakken uit’! Zelf fruit oogsten, helpen bij het melken van de koeien, dwalen door het maisdoolhof en nog veel meer! 

Leuke Expo bij Clavis
Deze zomervakantie opent Rikki zijn eigen, interactieve, Rikki Expo bij Clavis! Bezoek Rikki zijn huisje, neem een kijkje in zijn slaapkamer en tuin. Ga mee kamperen en beleef samen met Rikki een echt ridderavontuur.

Beestjesdag bij Hortus
Beestjes zijn leuk! Kom kijken en doe mee met leuke beestjesactiviteiten bij Hortus Alkmaar. Vind de vlinders met de herkenningskaart, word geschminkt en doe een leuke speurtocht door de tuin met opdrachten om uit te voeren.

Zomer in de Vallei
Tijdens de zomervakantie worden er bij De Helderse Vallei allerlei leuke activiteiten georganiseerd! Denk aan een vlindertelling, een peutermoment, gave excursies en leuke dierentuitjes. Check het programma hier! 

Op vakantie in eigen land?
Wist je dat er maar liefst 23 leuke Kidsproof-regio's zijn? Kijk ook eens in een van onze andere regio's voor inspiratie tijdens je vakantie. Je vindt er o.a. onze favoriete strandjes, speeltuinen en gezellige koffie- en lunchplekjes. Bekijk alle zomeruitjes

Zomeruitjes door heel NL
Heb je onze zomerspecial met 25 top-uitjes door heel Nederland gezien? Lekker eropuit in de natuur, zelf aan de slag in een van de bijzondere (openlucht)musea en inspiratie voor de regenachtige zomerdagen. Bekijk Kidsproof-zomerspecial

Populaire blogs met nog meer leuke zomertips!

Lekkerste ijssalons
IJs, ijs baby! Met dit mooie zomerweer kun je deze zomervakantie wel een ijsje gebruiken. De lekkerste ijssalons staan in deze blog voor je klaar, smullen maar!

Plonsen maar!
Zin in een verfrissende duik in het koele water? Of je nu zoekt naar een fijn buitenzwembad of liever zwemt in natuurwater, het kan allemaal! De leukste zwemplekjes vind je hier!

Terras met speelplek
Op naar het terras! Lekker in het zonnetje genieten terwijl de kids spelen. Welk terras ga jij als eerste op? De leukste terrassen met speeltuin vind je in deze blog!

Fijne zomervakantie! Claudine