Maak je eigen schaduwkunstwerken!

16 april 2024

Weet je van gekkigheid niet meer wat je moet doen? Maak dan een mooi lichtkunstwerk. Lichtatelier Alkmaar deelt iedere dag leuke thuistips. Wij hebben de leukste voor je op een rij gezet!

Schaduwverhaal
Maak je eigen schaduwverhaal met schaduwpoppen, zonlicht of een lamp en andere spulletjes die je al in huis hebt liggen. Je kunt hiervoor de schaduwpoppen van de facebookpagina van Lichtatelier Alkmaar gebruiken, maar ook zelf een mooie schaduwpop ontwerpen! 
Nadat je je poppen hebt gemaakt, zoek je het zonnetje op en kun je er mee spelen op de muur of de stoeptegels. Je kunt natuurlijk ook 's avonds in het donker met de poppen spelen met een (zak)lampje op de muur.  

Graffiti met schaduw
Met mooi weer kun je ook buiten mooie lichtkunst maken. Zo kun je bijvoorbeeld graffiti maken met behulp van je eigen schaduw. Neem je stoepkrijt en papa of mama mee naar buiten en ga aan de slag! 
Zoek eerst buiten een plekje waar genoeg plek is voor jouw kunstwerk. Bedenk vervolgens een leuke houding die je in de schaduw kunt laten zien. Als je bedacht hebt hoe je getekend wilt worden, vraag je je vader of moeder om de omtrek van ouw schaduw te tekenen. Daarna kun je zelf je schaduw inkleuren. 

Maak een schaduw boodschap
Verras je opa, oma, vriendjes, vriendinnetjes, juf of meester met een mooie schaduwboodschap. Hier heb je alleen maar een stuk karton voor nodig, een schaar, een potlood en gum.
Bedenk eerst voor wie je de boodschap gaat maken en wat je tegen diegene wilt zeggen. Schrijf vervolgens op het karton in brede letters de tekst die je hebt bedacht. Knip de letters uit. Als alles uitgeknipt is kun je naar buiten met je bord. Houd deze omhoog en zie in de schaduw wat je geschreven hebt. Vraag papa of mama om een foto te maken. Je kunt nu je boodschap versturen.

Voor meer leuke knutseltips, kijk je op de facebookpagina van Lichtatelier Alkmaar!