De leukste pompoenboerderijen!

27 september 2021
Ze zijn oranje, je kunt er mee knutselen, maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken: Pompoenen! Check hieronder de leukste pompoenboerderijen in de Kop van Noord-Holland.

De Marlequi
De Marlequi
is een van de grootste pompoenenkwekerijen in Noord-Holland. Ze hebben eetbare pompoenen en pompoenen voor de sier. Je kunt bij De Marlequi niet alleen zelf een pompoen uitzoeken, maar ook meedoen met een workshop pompoenen uithollen. 

De Marlequi

Pompoenboerderij Bregman
Pompoenboerderij Bregman in Noordbeemster biedt een groot assortiment pompoenen en kalebassen. Ze zijn elke dag geopend, ook voor leuke workshops en kinderfeestjes. UPDATE MAANDAG 25 OKTOBER 2022: door de grote belangstelling en de mindere oogst zijn de pompoenen helaas uitverkocht. 

Pompoenboerderij Onderdijk
Er zijn niet alleen heel veel pompoenen te vinden bij Pompoenboerderij Onderdijk, je kunt namelijk ook super leuke workshops volgen op de boerderij. UPDATE MAANDAG 18 OKTOBER 2022: Het pompoenfeest op de boerderij is voorbij, de pompoenen zijn op. Hopelijk wordt 2022 een beter jaarSpeelpark deSwaan in Langelijk
Van eind september tot eind oktober vier je de herfst bij Speelpark deSwaan met talloze pompoenen en kalebassen. Kom pompoenen snijden, uithollen en decoreren. Na afloop ga je met een kunstwerk naar huis. Zet er thuis een lichtje in en geniet van deze sfeermaker in de tuin.

pompoen uithollen

Thuis een pompoen uithollen
Heb jij een mooie pompoen in huis gehaald en wil je daar thuis mee knutselen? Check dan hier hoe je thuis je eigen pompoen kunt uithollen!


HERFST TIPS MET KINDEREN 

De herfst is hét seizoen om met kinderen de natuur in te gaan. De grond ligt vol met kastanjes, oranje bladeren en andere herfstschatten: perfect voor kleine verzamelaars. Houd het herfstweer je binnen? Wij hebben ook een heleboel herfstige thuistips voor je! Check hier 19x herfst tips voor kinderen!

Veel plezier!