• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De Eendracht in het IJkgebouw getest door ons!

23 november 2023
Wij zijn naar de Eendracht in het IJkgebouw geweest om te kijken of dit leuk is om met kinderen naar toe te gaan. Nou onze conclusie is unaniem: het IJkgebouw is echt #kidsproof!
Restaurant De Eendracht in het IJkgebouw in Alkmaar
Bij aankomst zie je meteen een speeltoestel staan waar kinderen op kunnen klimmen en een glijbaan waar ze vanaf kunnen glijden. Als je ze nu nog maar mee naar binnen krijgt! Het entree is het erg sfeervol met leuke verlichting, veel groene planten en nu in de Sinterklaas periode is het leuk aangekleed met pakjes en versiering.Voor de kinderen is er middenin het restaurant een speelhoekje. Ze kunnen kleuren, er staat een schoolbord waar ze op kunnen krijten, puzzelen en er is speelgoed. Bijna alle gerechten van de menukaart kan je als kinderportie bestellen. Je krijgt dan de helft van het gerecht voor de helft van de prijs). Het eten is heel lekker. Wij hadden een tosti en een broodje carpaccio. Het was prachtig opgemaakt. Daarbij een kan limo.Als je doorloopt naar achter in het restaurant is daar een mooie kas, sfeervol en hip ingericht met mooi uitzicht op het Victoriepark.Daarnaast hebben ze een ruim verwarmd terras met heaters, waar je ook 's winters lekker kunt neerploffen.

Kortom een dikke aanrader om met je kinderen naar toe te gaan voor een koffie, ontbijt, lunch, borrel of diner!

TIP: parkeren kan in parkeergarage Schelphoek. Je loopt dan in ongeveer 7 minuten naar het restaurant. De fiets is nog beter, want er is genoeg plek voor alle fietsen op het grasveld voor het restaurant.