9x doen met kinderen in Schoorl

8 april 2024
Ben je op vakantie of een dagje in Schoorl? Dan wil je vast weten wat er allemaal te doen is met kids! Wij zijn dól op dit fijne kustdorpje en laten je graag weten wat onze tips zijn.
Tips uitjes Schoorl met kinderen

1. Het Klimduin


Natuurlijk staat het Klimduin op nummer 1! Kinderen vinden het heerlijk om tegen het duin op te klimmen en vervolgens er in volle vaart weer af te rennen. Neem zelf een picknick mee, of strijk neer bij een van de terrassen onder het duin. Wij tippen Joop en Honky Tonk.

Honky tonk

2. Bezoekerscentrum het Zandspoor 

Vanaf het bezoekerscentrum aan de Oorsprongweg, kun je verschillende wandelingen doen. Voor elke leeftijd is er iets leuks te vinden. Met regenachtig weer kun je in het bezoekerscentrum van alles leren. Ook worden er regelmatig wandelingen met de boswachter georganiseerd, of wat dacht je van een ritje met de Zonnetrein? Wandel vanaf hier lekker naar de Berenkuil, een super idyllische uitspanning in het bos! 

Speelbos Zandspoor

3. IJs

Natuurlijk haal je lekker een ijsje bij Pinoccio. Elke dag vers bereid! Ook glutenvrij en vegan ijs!

Pinocci

4. Uit ontbijten. 

Kids vinden de pannenkoeken bij Widewood fantastisch! En uit ontbijten is toch altijd feest! Widewood dicht? Joop is vast wél open en heeft ook heerlijke ontbijtjes. 

5. Braderie - zomer

In de zomer (juli en augustus) is er de 'zomeravondmarkt' en dat is net zo gezellig als het klinkt! Elke dinsdag vanaf 15:00 tot 21:30 uur.

6. Strand 

Fiets door de duinen en ga naar het speelschip van Camperduin! Met kids is het ook al snel heerlijk toeven aan de strandlagune. Hier is het water niet zo diep en heb je geen last van de getijden. Je kunt hier ook een SUP huren. Ook in de herfst en winter kun je hier geweldig spelen! 

Speelschip Camperduin

7. Golfsurfen

Bij Hookipa Beach kun je surflessen nemen. Je betaalt gewoon voor een losse les golfsurfen en kunt gebruik maken van de materialen, wetsuits en douches die aanwezig zijn. Echt SUPERCOOL voor kids! Medio mei tot eind september. 

8. Kinderautoroute

Deze supertoffe kinderautotroute leidt je langs de leukste plekjes in het noorden van Noord-Holland! Hij gaat dwars door Schoorl, dus prima om in te haken op de route. Waar wil je allemaal stoppen denk je? Kinderautoroute.

9. Poppentheater

Regelmatig speelt er op de zondag een voorstellling van poppentheater Belletje Sterk in Buitencentrum Schoorlse Duinen. Heerlijk met kleine kinderen! 

 

Wil je ook iets buiten het dorp doen? Check dan deze blogs eens! 

Of check de Uitagenda voor tips!