Spelen in de Kabouterhoek, naar de diertjes, de vogels en hertjes voeren bij Stadsboerderij de Hout

26 september 2023
Wij zijn al jaren fan van Stadsboerderij de Hout en hebben een soort route gemaakt die je daar kunt doen. Van spelen in de Kabouterhoek, naar de dieren in de kinderboerderij, de vogels in de voliere en de hertjes in het hertenkamp. Enne, helemaal gratis! Met als afsluiter een leuk restaurant op loopafstand met kinderhuisje en terras.
Onze kinderen zijn nu wat ouder, maar vandaag zijn we weer even in Stadsboerderij de Hout geweest. Het is een heerlijke plek om te spelen in de Kabouterhoek, de dieren te bezoeken, de vogels in de voliere, duifjes, eendjes voeren, voetballen op het grasveld, klimmen in de speelrekken en afsluiten met wat drinken bij kidsproof restaurant Koekenbier met Kinderhoek en terras! En, behalve het restaurant is alles gratis! Dat is nog eens een leuk, budgetproof middagje uit!

Wij beginnen altijd in de Kabouterhoek. Een natuurspeeltuin met houten speeltoestellen, glijbaan, wipkippen, houten huisje om op te klimmen, glijbaan en meer.We krijgen ze dan bijna niet mee, maar als we zeggen dat we bij de geitjes mogen (dat mag in het seizoen als de geitenweide open is, nu nog niet helaas) dan wilen ze snel mee. In Stadsboerderij de Hout vindt je veel verschillende dieren: geitjes, lama's, herten, konijnen, cavia's, varkens, schapen en meer! Ook leuk om te weten, iedere maand is er een leuke middag gratis voor kinderen waar de MEC Alkmaar een leuke activiteit organiseert!Na de kinderboerderij eerst even goed de handjes wassen en dan gaan we linksom het park in. Na een heel klein stukje lopen kom je bij de voliere waar veel verschillende vogels wonen. Op de bordjes voor de voliere staat precies welke vogels er zijn en dan kan je zelf kijken of je ze kunt vinden.Als je daarna nog een klein stukje doorloopt is daar een duiventil. Als je nog even verder loopt is daar een mooie plek om eendjes te voeren. De kindjes hebben de ruimte om daar, voor het hek, de eendjes en zwarte zwanen met rode snavel (!) te bewonderen! Dan loop je verder over een van de prachtige bruggetjes die dit park heeft. Deze brug hebben wij zelfs nog gebruikt als decor voor een familie fotoshoot!Als je dan weer het parkeerterrein oploopt kan je aan de overkant het park in richting het Muziekpodium. In de zomermaanden worden hier vaak festivals georganiseerd. Het is een heel groot grasveld met achterin een klimtoestel waar de kinderen even kunnen klimmen. Daarnaast kan je op het grasveld een potje voetballen of gewoon lekker rennen!Zijn jullie uitgespeeld en gerend? Ga dan naar Villa Zoethout dat vlak bij de kinderboerderij ligt. Dit is een heel kindvriendelijk restaurant met binnen een speelhuisje Huisje Zoethout en buiten een heerlijk terras.

Kortom Stadsboerderij de Hout met het park eromheen is een fantastische plek om een ochtend of middag door te brengen en ook nog eens gratis!

De hertjes kan je ook voeren. Je mag er niet bij, maar ze komen altijd naar je toe als je afvalgroente door het hek steekt!

 

Klik voor meer info over Stadsboerderij de Hout en Villa Zoethout op de groene linkjes hierboven. Ik wens je heel veel plezier!