• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Lente: 10x leuke dingen om thuis te doen met kinderen

2 april 2024
Welke activiteit mag bij jullie thuis niet ontbreken in het voorjaar? Hoe halen jullie de lente in huis? Voor de zonnige én regenachtige lentedagen hier 10 leuke dingen om samen met je kinderen te doen. Gewoon lekker thuis.
Leuke dingen om thuis te doen in de lente

1. Een lentedrankje uitvinden

Aan de kindercocktails! Een nieuw lentedrankje uitvinden is niet niks. Tijd voor een vergadering met je kleine grut. Wat zijn lekkere (fris)drankjes en sapjes? Welke smaken zijn lekker – of juist heel vies – bij elkaar? Wel of geen prik? En daarna komt natuurlijk het leukste gedeelte. Testen of jullie idee ook echt lekker is.

2. De tuin of balkon opknappen

De eerste zonnestralen! Dan klinkt luieren in de tuin vast weer als muziek in de oren. Maar na een lange winter kan jullie buitenparadijsje vast een opknapbeurt gebruiken. Een leuk klusje om met je koters te doen. Natuurlijk met lekker ijsje als beloning.

3. Een moestuintje aanleggen

En als de tuinhandschoenen dan toch uit de kast zijn. Een moestuintje aanleggen is ook een leuke – en leerzame – bezigheid voor kinderen. Wie weet heeft jouw kleine wel hele groene vingers.

4. Zelf bloemen maken

Een kleurrijke bos bloemen brengt de lente in huis. En dat hoeven niet perse échte bloemen te zijn. Daag je kids uit om een alternatief lenteboeket te knutselen. Denk aan bloemen van papier, een tekening van een boeket of tulpen van wc-rollen.

5. Voorpret voor Pasen

Bij lente denken we aan… Pasen. Rondom deze vrolijke feestdag zijn er een boel leuke dingen te doen. Van een paastak versieren tot paashazen knutselen en van paaseitjes beschilderen tot paasrecepten uitproberen.


Lees ook: 24x paaseitjes versieren zonder verf
6. Op digitale kraamvisite

De lente is het seizoen van lammetjes, baby-eendjes, kleine vogeltjes en meer jong grut. Te schattig! En tegenwoordig kun je jonge dieren ook thuis bekijken via verschillende livestreams. Check bijvoorbeeld één van de grote dierentuinen of verschillende ‘nestcams’ van vogelnesten.

7. Op zoek naar het lekkerste ei-recept

Ben jij team zachtgekookt of hardgekookt ei? Liever een omelet of een spiegelei? Tijd voor wat nieuws in de lente. Doe eens gek met ei in de keuken! Het leukste is als je kinderen het recept zelf uitzoeken en – voor de oudere kids – zelf maken. Onder jouw begeleiding natuurlijk.

8. Lammetjes knutselen

Het zijn misschien wel onze favoriete babydieren: lammetjes. Deze zachte bollen wol zijn ook reuze geschikt om te knutselen. Het kleine grut kan met watten en wat lijm elk oppervlak omtoveren in een wollig schaap.

9. Lentetafel maken

Het geknutselde schaap van je koter kan vervolgens zo op de lentetafel. De lentetafel is een hoekje in huis waar je kinderen hun lenteschatten tentoonstellen. Denk aan knutsels, een zelfgeplukt boeket of een mooie paastak. Ideaal voor een lentesfeertje in huis.

10. Voorjaarsschoonmaak van de kinderkamer

Als de tuin en het balkon zijn opgeknapt kunnen jullie gelijk door naar de kinderkamer. Ook die heeft na de winter vast baat bij een opfrisbeurt. Opruimen en schoonmaken is vaak niet de grote hobby van kinderen, dus maak er een feestje van. Misschien met een lekkere beloning na afloop of een grappige schoonmaakoutfit.


Fijne lente!