• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Top 10 spelletjes voor onderweg

11 juni 2024
Yes, heerlijk met het gezin op vakantie! Maar voordat we de bestemming hebben bereikt, moeten er natuurlijk wel wat kilometers gereisd worden. Hoe houd je het gezellig in de auto of het vliegtuig?
We hebben onze favoriete spelletjes, die je à la minuut tijdens de reis kunt inzetten, op een rijtje gezet! Altijd handig om bij de hand te hebben, voor als de kids in één minuut drie keer vragen hoe lang het nog duurt, als ze elkaar op de achterbank beginnen te klieren of gewoon voor de gezelligheid!

Tip 1: Geen ja, geen nee en geen uh zeggen
Aan één iemand worden allerlei vragen gesteld en die beantwoordt ze zonder ja, nee en natuurlijk ook uuuuh te zeggen. Van te voren goed afspreken of bijvoorbeeld 'yes' en 'no' wel mag!  
 
Tip 2: Raar of waar?
Eén van de vakantiegangers vertelt een verhaal, maar is het verhaal waar of verzonnen? Super leuk om te kijken wat je kids voor verhaal verzinnen en dan doen alsof het écht gebeurd is!
 
Tip 3: Liedjes zingen!
Voor in de auto: Wat zijn de favoriete liedjes van je kids? Laat ze er één uitkiezen en dan heerlijk met zijn allen meezingen! Hopelijk hebben jullie kids engelen-stemmetjes.
 
Tip 4: Ham of kaas?
Er worden 2 dingen (let op: geen personen) aan iemand voorgelegd waar hij uit moet kiezen. Voor de kleinere kids bijvoorbeeld een poes of een hond, voor de grote kids voetbal of hockey en voor de papa's en mama's Ferrari of Porsche. Natuurlijk is het leuk om te weten waarom er voor iets gekozen wordt. 
 
Tip 5: Kleurenspel
Jij noemt een kleur en de kids bedenken een fruitsoort erbij. Bijvoorbeeld ik zeg rood, de kids zeggen aardbei. Dit is natuurlijk ook mogelijk met andere voorwerpen.Tip 6: Wie kent de meeste….

Bijvoorbeeld automerken of voetbalclubs in Nederland of...  Je gaat elkaar overbieden en de hoogste bieder mag het aantal opnoemen.

Tip 7: Sstttt… stil zijn!
Fijn voor papa en mama: wie kan het langste stil zijn tot (de volgende lantarenpaal of tankstation). Gewoon omdat je soms ook even verlangt naar rust!
 
Tip 8: Dieren raden
Eén iemand heeft een dier in zijn hoofd. De rest stelt vragen die met ja en nee beantwoord moeten worden om zo te achterhalen welk dier het is. Leeft het dier in een bos? Is het een gevaarlijk dier? Heb je hem wel eens geaaid? In plaats van dieren kun je ook heel leuk mensen raden.
 
Tip 9: Wat hoort er niet bij?
Je noemt 4 dingen, bijvoorbeeld tent, slaapzak, stapelbed en luchtbed. De kinderen zeggen wat er niet bij hoort.
 
Tip 10: Letterspel
De één noemt een dier en de volgende noemt een dier die begint met de letter waar de ander mee is geëindigd. Bijvoorbeeld slang-geit-tor-.. Dit spel kan ook makkelijk met namen gedaan worden.

Een goede reis en heel veel plezier met jullie vakantie.

PS Houd je vakantie in eigen land? Kijk dan hier voor de leukste eropuit-tips in een andere Kidsproof-regio!