• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek Dijk en Waard met kinderen!

14 mei 2024
Ben je op zoek naar dé leukste tips voor uitjes met kinderen in gemeente Dijk en Waard? Daar weten wij natuurlijk alles van! Lees snel wat er allemaal te beleven is!
De leukste uitjes met kinderen in Gemeente Dijk en Waard

1. Speelbos Waarderhout 

Ken jij Speelbos Waarderhout al? Nee? Dan is het de moeite waard om er een keer naar toe te gaan. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in de natuur. Zo is er een wiebelbrug over het water, een kabelbaan en kun je lekker hutten bouwen in het struikgewas. Heerlijk!

Speelbos Waarderhout

2. Kinderboerderij de Bongelaar

Aan de Van Veenweg vind je Kinderboerderij de Bongelaar, waar je bijna alle diertjes kunt aaien. Superleuk natuurlijk! Deze kinderboerderij is zeven dagen per week geopend. 

Kinderboerderij de Bongelaar

3. Speelpark de Swaan

Als kinderen ergens eindeloos kunnen spelen, dan is het wel bij Speelpark de Swaan. Waterfietsen, vlot trekken, klimboot en kabelbaan. Waterspeelkussens en klimkazen, het is er allemaal! Neem zelf lekker een picknick mee, vind een lekker plaatsje en geniet... 

Speelpark de Swaan

4. Varen 

Ga je zelf varen of huur je een bootje? Dat kan vanaf Museum BroekerVeilling. Vanaf hier vaar je zo het Rijk der Duizend Eilanden in. Op de Noorderplas en het Oosterdel kun je fijn zwemmen in prachtig schoon zoet water. Meer info: zelf varen.

Zelf varen Museum BroekerVeiling

5. Buitenzwembad de Bever

Ga lekker buiten zwemmen bij zwembad de Bever. Een van de leukste zwembaden in de buurt!

Zwembad De Bever

6. Het Geestmerambacht

Een begrip in de omgeving en dé plek waar heel Dijk en Waard op zondag 'even een frisse neus' gaat halen. Een rondje Geestmerambacht (of GMA in de volksmond) is iets wat iedereen begrijpt. Buiten een rondje om het meer, hebben wij nog meer leuks voor je verzameld in de blog 10 Tips voor het Geestmerambacht

Geestmerambacht

7. Het Park van Luna

Op zomerse dagen is het heerlijk om aan het strandje bij Park van Luna te liggen, er zijn verschillende speeltuintjes te vinden. Of vind je een mooi plekje bij de waterpomp?

8. Suppen!

Lekker actief? Bij SUP-school Cup of Sup kun je diverse workshops volgen of een plank huren. In het Duizend Eilanden Rijk is het goed toeven. Snuif de geur op van het prachtige zoete water en peddel op je gemak langs de eilandjes. 

9. De pluktuin

Ga lekker samen bloemen plukken bij de Pluktuin van Geesje... dat is ook nog leuk voor thuis! De Pluktuin ligt naast speelpark de Swaan, dus een combinatie van deze activiteiten is helemaal leuk! 

10. De Beestenboel

Kom spelen bij kinderboerderij de Beestenboel, met een mooie speeltuin en heel veel klusjes om te doen! De kinderboerderij is ruim opgezet. Je kunt er geitjes aaien en skelteren met tractors. 

Beestenboel

11. Museum

Vaak als je in de buurt woont, rij je er 100 x langs, maar kom je er nooit. Museum BroekerVeiling is heel tof met kinderen. Het museum is lekker interactief en buiten is van alles te doen. Ook in de schoolvakanties wordt er vaak iets georganiseerd.

12. Theater

Bij Cool Kunst en Cultuur zijn regelmatig voorstellingen te zien die geschikt zijn voor kinderen. Musicals, dansvoorstelling en nog veel meer! Ook is er jaarlijks het Babbels peuterfestival. 

13. Op bezoek bij Tante Suus

Bij Tante Suus kun je de leukste kinderfeestjes vieren, maar je kunt ook gewoon 'op bezoek' gaan. Dan klieder je lekker met verf, ga rolschaatsen door de gangen of springen op het springkussen. Bij Tante Suus mag het lekker allemaal! 

Tante Suus

14. Filmpje!

Laat je lekker achterover zakken in Vue Heerhugowaard en geniet van de nieuwste kinderfilms... Popcorn erbij en genieten maar! Vue kun je goed combineren met een bezoek aan de Griek Minos Pallas, waar kinderen iets uit een schatkist kunnen kiezen na het diner. Of een diner bij de Beren. 

15. Binnen zwemmen

Bij zwembad Waardergolf en zwembad het Duikerdel kun je heerlijk spelen! Fijn op een regenachtige dag! Beide zwembaden beschikken over een peuterbad en een restaurant waar je een lekker ijsje kunt scoren. 

16. Bowlen bij De Geus

Ga lekker bowlen bij De Geus! Een potje bowlen is uitstekend te combineren met een bezoek aan gloednieuwe brunchbar Vier in hetzelfde pand. Hier serveren ze heerlijke sapjes, gezonde bowls, smoothies, heerlijke koffie en knapperige crossaints. En een lemon cake waar je nog wel een paar keer voor terug komt! 

17. Glowgolf

Of wat dacht je van een mooi potje Glowgolf in Heerhugowaard? Deze baan vinden kinderen helemaal te gek! Je speelt in het donker, de banen zijn met blacklight verlicht. Deze tip is leuk te combineren met een bezoek aan Vue en/of restaurant de Beren. 

18. Authentiek vermaak

Een waar pareltje! Het Zoldertheater in Sint Pancras, dé plek voor korte voorstellingen en authentiek kindervermaak. Succes verzekerd! 

6 x Kindvriendelijke restaurants en terras

1. Restaurant Wonders 
Bij restaurant Wonders in Heerhugowaard weten ze wel hoe je de kleine mensjes moet verwennen! Een heerlijke kaart en altijd iets te spelen!

2. El Chirinquito
Aan de noordkant van het Geestmerambacht vind je deze tropische verrassing. Voetjes in het zand, drankje erbij. Bij El Chirinquito is het supergoed toeven. Naast het restaurant is een natuurspeeltuin waar ze heerlijk kunnen spelen. Je hebt dan zicht op het speelgedeelte. Bij warm weer kunnen de kids lekker spetteren in de lagune. 

3. Lovers & Hunters
De zuidkant van het Geestmerambacht heeft ook een tof restaurant! Lovers & Hunters heeft een heerlijke kaart en is, bij regen en zonneschijn, een superfijne plek met kids. Je kunt hier een spelletje uit de kast pakken en heerlijk lang blijven hangen. Lovers & Hunters heeft ook een terras met zicht op de grasweide en het meer.

4. Delphi
Grieks restaurant Delphi aan de Middenweg in Heerhugowaard is een fijn restaurant, want we weten het allemaal, bij de Grieken worden de kinderen als goden behandeld! 

5. Stroming 
Stroming bij Winkelcentrum Middenwaard heeft een heerlijke kaart en een gezellige kinderhoek met speelkeuken. Leuk te combineren met een dagje overdekt shoppen of een bezoek aan bioscoop VUE. 

6. Brunchbar VIER
Bij Brunchbar VIER is altijd iets te vieren. Heerlijke (en verantwoorde!) hapjes, geweldige koffie en een superleuk speelhoekje voor kids. Ook op zondag open! (Bijlestaal, Broek op Langedijk)

Meer weten over leuke uitjes in Dijk & Waard? Zie de website: Ontdek Dijk & Waard.