De leukste vega en vegan restaurants

9 april 2024
Wanneer je graag vegetarisch of vegan eet, is het soms een beetje zoeken naar restaurants die wat verder gaan dan een groentenburger en een salade. Wil je ook nog eens een leuke plek voor je kinderen? Dan is de keuze nog meer beperkt. Wij vonden voor jou de fijnste plekjes om te lunchen en dineren. Met een uitgebreide kaart voor veggie lovers!
De leukste vega en vegan restaurants met kinderen in de Kop van Noord-Holland

1. Nieuw Westert | Egmond Binnen

Hier toffe vegan gerechten als een avocadoburger en een vegan massala. Yum! De kids vermaken zich opperbest. Binnen en buiten zijn namelijk heel leuke speelplekjes! 

Info: Nieuw Westert

Nieuw Westert speelhuisje

2. 30 ml Coffee & Food

Hier kun je heel goed terecht voor een heerlijke veggie ontbijt of lunch. Heerlijke granola's, havermout ontbijtjes, veggie toast en pannenkoeken met ahornsiroop. Lekker! We hebben hier (nog) geen vegan optie's op de kaart gezien.

Info: 30ML Coffee & Food

3. The Bamboo Room | Hoorn

De Bamboo Room is een supergezellig restaurantje aan het Roode Steen in Hoorn. Hier is ongeveer de helft van de kaart vegetarisch. Je bestelt er gewoon wat kleine gerechtjes. Helemaal kidsproof! 

Info: The Bamboo Room

The Bamboo Room in Hoorn

4. De Eendracht in 't IJkgebouw | Alkmaar

Venkelburger en risotto van parelgort. Voor kinderen kun je een groentenbeker bestellen. Helemaal leuk! En echt op een toplocatie in Alkmaar. 

Info: De Eendracht

5. SOEPP | Alkmaar

Dagelijks 3 soorten soep. En er kan rekening worden gehouden met zo ongeveer elke voedselallergie. Heerlijke, eerlijke gerechten! 

Info: SOEPP

Soepp kinderhoek

6. Wonder's | Schagen - Bergen - Heerhugowaard

Bij Wonder's is altijd een leuk kinderhoekje en een gezellige kidskaart. Daarbij zijn er veel vega en verschillende vegan gerechten op de kaart te vinden. Vegan burger en ravioli met paddenstoelen bijvoorbeeld.

Info: Wonder's

7. Miss Central | Alkmaar

Hier kun je prima terecht voor een heerlijke vegan lunch of taartjes. En je kijkt je ogen uit, wat een toffe zaak. Het heeft een Bollywood sfeertje. We love it! 

Info: Miss Central

8. Lovers & Hunters | Geestmerambacht

Bij het recreatiemeer Geestmerambacht zit een fijne plek voor ontbijt, lunch & borrel. Schuif aan voor een vegan tonijnsalade, een acai bowl of een heerlijke dikke tosti! 

Info: Lovers & Hunters

9. Zoomers aan Zee | Castricum

Een geweldige strandtent met oog voor kinderen. Een heerlijke speelhoek. En daarbij... een kaart om van te watertanden. Geen beperkte keuzes, maar uitgebreide vega optie's en ook zeker meerdere vegan gerechten. Wow! 

Info: Zoomers aan zee

Zoomers Castricum aan Zee

10. Klein Geluk | Heemskerk

Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je bij Klein Geluk in Heemskerk heerlijk vega(n), glutenvrij en lactosevrij ontbijten en lunchen. 

Info: Klein Geluk

11. Joop | Schoorl

Aan de voet van het klimduin vind je Joop. Bij Joop vind je ontzettend veel vega gerechten op de kaart. Meer dan de helft, daar worden we blij van! Let op: Joop sluit om 17:00

Info: Joop

Joop Schoorl

Gelukkig komen er steeds meer restaurants bij die vegetarische en vegan gerechten serveren. Heb jij nog een geweldig leuk restaurant wat  hier zeker bij moet? Laat het ons weten, dat vinden we écht waardevol! Mail ons op: kopvannoordholland@kidsproof.nl