Naar de Vlindertuin

7 november 2023
Vlindertuin Vlindorado in Waarland is echt een hele gave vlindertuin met, naast de vlinders en exotische vogels, ook een binnenterras en grote speeltuin met zand!
Op een zonnige dag in maart ben ik samen met Donna naar Vlindertuin Vlindorado in Waarland geweest. Bij binnenkomst kopen we bij de balie nog wat vissenvoer en krijgen we de gratis speurtocht mee. Als we door de plastic klapdeuren de vlindertuin binnenlopen waan je je meteen in een exotisch oord. Door de warme temperatuur, de hoge luchtvochtigheid en natuurlijk de prachtige flora en fauna die je om je heen ziet, lijkt het alsof je in de tropen bent. Tussen de bloeiende planten fladderen de meest bijzonder gekleurde vlinders in allerlei soorten en maten opzoek naar nectar en fruit.

Het voelt heerlijk warm hier en we zien meteen een prachtige blauwe vlinder vliegen. Op de eerste "vlinderkroeg" die we zien zit ook een vlinder lekker te smikkelenMet de speurtocht in haar hand loopt Donna door te vlindertuin op zoek naar aanwijzingen. Het is best moeilijk om de bordjes te vinden, je moet goed speuren!Het loopt ontzettend leuk door de vlindertuin. Er is van alles te zien, ook bananenbomen en exotische planten, je waant je echt in de tropen. We blijven even stilstaan bij de poppenkast waar we toevallig een vlinder zien poppen, wat een gaaf gezicht! Daarna nemen we de stapstenen door het water. Wel uitkijken hoor dat je niet valt, want dan ben je nat!Hé wat zien we daar nu zwemmen? Het zijn schildpadden! Zij lusten ook vissenvoer, ze smuller ervan.We zijn best lang in de vlindertuin gebleven, ook de bij de exotische vogels is het prachtig. Dit wordt dan weer gescheiden van de vlindertuin door klapdeuren. Moet je kijken wat een prachtig gekleurde vogel hier heerlijk zit te peuzelen:We zijn ook nog achterin geweest bij de rupsentuin. Dat was net open, dus we moesten echt goed kijken op de blaadjes om de rupsen te vinden.

Tussendoor hebben we lekker iets gedronken met een koekje natuurlijk op het binnenterras.Conclusie: we vonden het allebei voor herhaling vatbaar. Ik vond het erg rustgevend en was verrast door de schoonheid van de vlinders en vogels. Donna hoorde ik af en toe mopperen op de speurtocht (dan kon ze het niet vinden) en zij vond de stapstenen leuk en het vissen voeren. We hebben 2x een potje gekocht, dus dat zegt genoeg!

Na het bezoek aan de vlindertuin of tussendoor kunnen de kinderen lekker spelen in de speeltuin, die is echt heel mooi en een stuk groter geworden! TIP: je kunt hier ook een kinderfeestje vieren!Klik hier nog even door voor meer informatie over Vlindertuin Vlindorado