Zwemles in de Hoornse VaartTerug naar het overzicht

Leren zwemmen op een leuke en speelse manier bij zwembad Hoornse Vaart. Op naar zwemmen zonder bandjes!

Zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar biedt met veel plezier ABC-zwemlessen aan. Het Zwem-ABC is een gestructureerd zwemprogramma waarbij kinderen stapsgewijs leren zwemmen. Tijdens de lessen leren de kinderen watervrij te zijn en ontwikkelen zij diverse vaardigheden zoals drijven, zweven en zinken. De ervaren zweminstructeurs leren de kinderen ook onder water te gaan, zich onder water te oriënteren, draaien om de lengte- en breedte-as, survivaltechnieken, watertrappen en verschillende zwemslagen zoals schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Elk diploma betekent dat een kind een bepaalde vaardigheid heeft geleerd en veilig kan zwemmen. Daarom wordt er aangeraden om het Zwem-ABC helemaal af te maken.

Zes dag per week zwemles
Alkmaar Sport biedt zes dagen per week zwemlessen aan. Wanneer een kind start met zwemlessen start hij of zij met de Waterfestijn lessen. Er kan worden gekozen voor een wekelijkse les van 45 minuten, de quintet les met kleinere groepen van 45 minuten per week en/of een privé les van 30 minuten. Ook hanteren zij speciale tarieven voor zij-instromers die later instromen in het Zwem-ABC programma. Naast de lessen voor kinderen, bieden ze ook aparte zwemlessen voor volwassenen aan.

Plezierige leeromgeving
Zwembad Hoornse Vaart streeft naar een veilige en plezierige leeromgeving voor alle kinderen en volwassenen die zwemlessen volgen. De zweminstructeurs zijn goed opgeleid en hebben veel ervaring in het lesgeven aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Bij zwembad Hoornse Vaart zijn ze trots dat zij een uitstekende reputatie hebben opgebouwd voor de kwaliteit van de zwemlessen. Ben je op zoek naar geschikte zwemles voor je kind? Bij zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar kun je rekenen op kwalitatief hoogwaardige lessen, waarbij plezier voor het kind voorop staat.

Gratis recreatief zwemmen
Naast de reguliere zwemlessen mogen de zwemleskinderen gratis recreatief zwemmen op vertoon van hun sportpas met lesabonnement op de tijden dat wij geopend zijn. Dit geldt zowel voor zwembad Hoornse Vaart als zwembad De Hout in Alkmaar. Zo kan het kind ook buiten de lessen om extra oefenen en genieten van het zwemmen.

Klik voor meer info door via de roze websitebutton.

Zwembad Hoornse Vaart

Hertog Aalbrechtweg 4
1823 DL Alkmaar
Openingstijden Klik op de roze button om naar de website te gaan waar alle openingstijden per bad worden gegeven. Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Cultureel Festival 'Op de Planken'

Cultureel Festival 'Op de Planken'

Een feestweekend op 8 en 9 juni: 50 jaar Museum Broekerveiling!

Van betoverende muziekoptredens tot meeslepende toneelstukken.

Slechts EUR 2,50 entree!