Klassiek balletTerug naar het overzicht

Bij Balletschool Attitude in Alkmaar en Bergen kunnen kinderen vanaf 2 jaar al op klassiek ballet!
De balletschool voor klassiek ballet in Alkmaar en Bergen! Balletschool “Attitude” is gespecialiseerd in klassiek ballet voor jong en oud op alle niveau’s. De balletschool heeft de beschikking over ruime zalen met spiegels op goed bereikbare locaties in Alkmaar en Bergen met voldoende gratis parkeergelegenheid. Proefles is gratis!

Peuterdans 2 – 4 jaar
Jonge dansers maken, in het bijzijn van een ouder of begeleider, spelenderwijs kennis met dans. Soms is een verhaaltje het uitgangspunt voor de les, soms zijn het materialen. Plezier in dans staat altijd voorop. Voor peuters is het belangrijk dat ze vooral veel doen en ervaren. In de lessen wordt gedanst op verschillende soorten muziek. En thuis kun je natuurlijk zelf lekker verder dansen. Bij peuterdans is het de bedoeling dat altijd een ouder of begeleider actief meedoet met de les. De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar. Drie keer per jaar start een blok van 10 lessen, tussentijds instromen kan altijd.

Kleuterballet 3 – 6 jaar
In deze lessen komen kleuters in aanraking met de beginselen van ballet. Spelenderwijs werken ze aan basistechnieken. Aan bod komt motoriek, houding, expressie, coördinatie, kracht, lenigheid en muzikaliteit. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de rijke fantasie en creativiteit van de kinderen zelf. Het allerbelangrijkste is plezier hebben in het dansen op mooie muziek. De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar en in de dansschool in Bergen

Klassiek Ballet (kinderen) vanaf 6 jaar
Bij de jongste leerlingen sluiten de lessen aan bij de belevingswereld passend bij de leeftijd van de kinderen. Er wordt afgewisseld in fantasievolle en echte balletoefeningen. Kinderen worden uitgedaagd om hun coördinatie meer onder controle te krijgen. Hoe ouder de kinderen worden hoe meer we overgaan tot het aanleren en beheersen van de klassieke ballettechniek. Plezier in de balletles staat voorop. Als de kinderen ouder worden gaan ze naar de tienergroepen, waar veel dieper op techniek wordt ingegaan. Er is ook een selectie- en productiegroep bij Balletschool Attitude. De lessen worden aangeboden bij Artiance in Alkmaar en op onze dansschool in Bergen.

Klik even door via de websitebutton voor meer info.

Balletschool Attitude


Alkmaar en Bergen
Openingstijden Afhankelijk per les Prijs Zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Uitgelicht

Zuiderzeemuseum is open!

Zuiderzeemuseum is open!

Het buitenmuseum is open en de kinderen kunnen op avontuur langs de nieuwe tentoonstelling Must See!

Meer info!