icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

SchildpaddentikkertjeTerug naar het overzicht

Tikkertje kun je op zoveel verschillende manieren spelen. Ken je deze variant al?
Wist je dat als schildpadden op hun rug vallen, ze niet meer zelf om kunnen draaien? Op dit 'weetje' is deze variant van tikkertje gebaseerd!

Hoe speel je schildpaddentikkertje?
Wijs één kind aan als de tikker en stuur dit kind even weg. Wijs dan uit de overgebleven kinderen één kind aan als bevrijder. Wie dit is, mag de tikker niet weten, dus niet verklappen!

Dan mag het spel beginnen. Het doel van de tikker is om alle kindjes af te tikken. Wordt iemand getikt? Dan moet hij als een schildpad op zijn rug gaan liggen met zijn 'pootjes' in de lucht. Maar schildpadjes mogen weer meedoen als de bevrijder hen omrolt. Dan rennen ze gewoon weer in het rond. Lukt het de tikker alle kinderen af te tikken of is de bevrijder hem steeds net een stapje voor?


Dit spel is bedacht en aangeleverd door Sam Waals.

Wist je trouwens dat je op Kidsproof.nl ook goede ideeën op kunt doen voor een leuk (mid)dagje weg? Kijk eens in onze rubriek Eropuit voor tips bij jou in de buurt!


Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tips voor de meivakantie

Tips voor de meivakantie

De meivakantie wordt tijdens de coronacrisis anders dan normaal. Kies daarom in de meivakantie voor elke dag één echte highlight en maak toch samen leuke herinneringen!

Tips voor een meivakantie thuis!