Spinazie-zalmhartjesTerug naar het overzicht

Kleine koks verrassen papa of mama met deze super lekkere hartjes met spinazie en zalm!
Wat heb je nodig voor vier hartjes?
150 gram spinazie (vers of diepvries maakt niet uit), 1 pakje bladerdeeg, 4 flinke plakken gerookte zalm, een ei, zout en peper en bakpapier.

Hoe maak je het spinaziehart?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Gebruik je verse spinazie? Was deze en laat de spinazie uitlekken. Gebruik je diepvriesspinazie? Laat deze dan ontdooien in een zeef, laat uitlekken en druk eventueel het vocht er met je handen verder uit.

Verwarm de spinazie op een matig vuur zonder olie of boter in een pan met anti-aanbaklaag tot deze geslonken is. Laat de spinazie daarna in een zeef uitlekken.

Steek met een vormpje acht hartjes uit het bladerdeeg en uit de gerookte zalm. Pak nu de hartjesvorm, doe daar onderin een hartje van bladerdeeg in en leg hier een stukje zalm op. Leg vervolgens wat spinazie op de zalm en voeg naar smaak een beetje zout en peper toe. Leg hier nog een hartje van bladerdeeg bovenop. Verwijder voorzichtig het vormpje. Maak op deze manier vier hartjes.

Breek een ei en klop het los. Bestrijk met een kwastje de bladerdeeghartjes met het losgeklopte ei. Leg de hartjes op bakpapier op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 minuten mooi bruin. Eet smakelijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is ZOMERVAKANTIE! Er is veel te doen in de Kop van Noord-Holland. We hebben onze 22 favoriete tips op een rijtje gezet.

Check hier onze zomertips!