J. van RijckenborghschoolTerug naar het overzicht

Een algemeen bijzondere basisschool in Heiloo waar kinderen zich in vrijheid kunnen ontwikkelen.
De Jan van Rijckenborghschool in Heiloo een algemeen bijzondere basisschool. Kinderen kunnen zich hier in vrijheid ontwikkelen tot zelfbewuste en open individuen die vol vertrouwen hun weg door het leven kunnen gaan.

Rozenkruis
De Jan van Rijckenborghschool is onderdeel van de Stichting Scholen van het Rozenkruis. Het is een kleinschalige basisschool. 'Leren met Hart, Hoofd en Handen' is hier het uitgangspunt. Er worden cognitieve vakken zoals taal en rekenen gegeven, maar dit zijn niet de enige belangrijke vakken. Ook projectonderwijs en creatieve vakken zoals beeldende vorming en muziek zijn belangrijk bij de Jan van Rijckenborghschool. Zo doen alle kinderen aan het einde van het schooljaar mee aan de slotmusical die volledig door de kinderen en het team zelf wordt gemaakt.

Spirituele ontwikkeling
Er is veel aandacht voor de spirituele ontwikkeling van de kinderen bij de Jan van Rijckenborghschool. Kinderen zijn van nature nog in verbinding met hun spirituele kern. Ze leven zelf nog in het grote 'waarom?' Daarom hebben kinderen een omgeving nodig waarin het deze openheid kan behouden. Een kind kan zich zo ontwikkelen op een manier die dicht bij hem zelf ligt en leert het vertrouwen op keuzes die voortkomen uit zijn diepste verlangens.

Meer informatie
Wil je meer weten over de Jan van Rijckenborghschool? Klik dan op de roze button.
Je kunt natuurlijk ook altijd een kennismakingsafspraak maken met directeur Marije Peters via 072 5338286 of neem direct contact op via de groene button!

Jan van Rijckenborghschool

Trompenburg 49
1852 CC Heiloo
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kerstvakantie in het Stedelijk Museum Alkmaar

Kerstvakantie in het Stedelijk Museum Alkmaar

Ontwerp met een scraper board je eigen stadsplattegrond of landkaart, boek een familierondleiding en vergeet niet "Anders te kijken"! Genoeg te doen in het Stedelijk Museum deze kerstvakantie!

Kijk hier voor meer info!