• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek Volendam met het hele gezin

14 mei 2024
Volendam is een echte oudhollandse trekpleister aan het IJsselmeer. Veel mensen kennen Volendam van de pittoreske huisjes en de oudhollandse winkeltjes, maar wist je dat je in Volendam ook allerlei leuke dingen kunt doen met kinderen? Ga bijvoorbeeld op speurtocht door het dorp of maak met de boot de overtocht naar Marken. Wij hebben 10 leuke tips voor een dagje uit in Volendam hieronder voor je op een rijtje gezet!
Fotocredits: Dagjevolendam.nl

10x de leukste uitjes in Volendam met kinderen


1. Kinderspeurtocht 


Met deze speurtocht van Rent & Event leer je op een leuke en leerzame manier Volendam kennen. De speurtocht is speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Tijdens de ontdekkingstocht maak je op een leuke en interactieve manier kennis met verschillende interessante plekken in Volendam. Je kunt de speurtocht zelfs uitbreiden naar Marken! 

2. De Volendam - Marken Express


Schip ahoy! Ga met een authentieke boot van de Volendam - Marken Express van Volendam naar Marken en ontdek dit prachtige schiereiland. Luister naar de verhalen van de crew of volg de audiotour om meer over Marken en Volendam te weten te komen. Op Marken zelf kun je de oudhollandse klederdracht bewonderen en authentieke houten huizen bekijken.

 


3. Fietstour in Volendam met Baja Bikes


Ontdek je Volendam en omgeving liever per fiets? Ga dan mee met een fietsrondleiding met een fiets van Baja Bikes! Je krijgt dan een prachtige rondleiding van een lokale gids. De fietstour is inclusief een bezoek aan een kaas- en klompenboerderij en een boottocht naar Marken. Je kunt bij Baja Bikes natuurlijk ook gewoon een fiets huren en zelf een route uitstippelen. 
4. Fietsen huren met Rent & Event


Ook bij Rent & Event kun je fietsen in allerlei soorten en maten huren voor een ontspannende fietstocht in Volendam. Zo is er voor iedereen genoeg keuze voor een heerlijk dagje eropuit met de fiets dus! Een dagje fietsen in Volendam kun je onwijs goed combineren met allerlei andere leuke activiteiten. Zo kun je je fietstripje bij Rent & Event uitbreiden met een picknickmand, boottocht, bezoek aan de kaasboerderij en nog veel meer!5. Woltje's Backerij de stoopwafelbakkerij in Volendam 


Zodra je bent uitgefietst kun je bijkomen met een heerlijke stroopwafel van Woltje's Backerij. Midden op de dijk in Volendam vind je deze authentieke stroopwafelbakkerij. Wil je zelf aan de slag? Doe dan mee met een van de demonstraties stroopwafels maken. 6. Kaasboerderij Simonehoeve


In Katwoude vind je de Simonehoeve. De Simonehoeve is een traditionele kaasboerderij en klompenmakerij op een steenworp afstand van Volendam. Op de hoeve kun je leren hoe van melk kaas wordt gemaakt en hoe uit een blok hout een klomp gesneden wordt. Maak je bezoek aan de Simonehoeve compleet met een foto in traditionele klederdracht of een van de workshops!7. Volendams Museum

In dit museum krijg je een uniek inkijkje op hoe Volendam er vroeger uit zag. Het Volendams Museum beschikt over een unieke en uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, aardewerk en kunstfotografie. Je kunt hier ook de Volendammer klederdracht bewonderen. 

8. Speeltuin de Speelderij

Bij Speeltuin De Speelderij kun je vanaf begin april tot en met half oktober heerlijk spelen. In de speeltuin staan vele speeltoestellen geschikt voor de allerkleinsten, maar ook voor de oudere kids is hier genoeg speelplezier te vinden. 

9. Zwembad de Waterdam

 
Bij Zwembad de Waterdam kun je iedere dag heerlijk komen vrijzwemmen. Het complex heeft een binnen- en buitenbad waardoor je hier het hele jaar door heerlijk kunt plonzen. 10. Fort bij Edam

Het Fort bij Edam is gebouwd tussen 1908 en 1912. Het fort is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is een verdedigingslinie rondom Amsterdam van maar liefst 135 kilometer. Ga op pad door het fort en ontdek van alles over de flora en fauna rondom het fort, maar ook over de Stelling van Amsterdam zelf.
Heb je zelf nog meer leuke tips om te doen in Volendam en omgeving? Laat het ons dan vooral weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl!