15x buitenfeestje voor kinderen

10 mei 2019
De zomer komt er aan! Ben jij bijna jarig óf alvast op zoek naar inspiratie voor een stoer buitenfeestje? Check dan deze blog met allerlei superleuke kinderfeestjes die je buiten kunt houden! Corona maatregelen: check voordat je een kinderfeestje boekt altijd even goed welke voorwaarden er van toepassing zijn. 
Expeditie Robinson bij Tante Suus
Spelen, springen, klimmen en klauteren bij Outdoorpark Alkmaar en Land van Fluwel
Bij Outdoorpark Alkmaar kun je samen de avontuurlijke Obstacle Run overwinnen. Hoe stoer is dat? Bij dit feestje staat plezier voorop en leer je ook nog eens goed samenwerken.  Voor €1,- extra mag je na afloop komen zwemmen bij naastgelegen zwembad de Hoornse Vaart.
Ga je liever klimmen en klauteren op een echt klimparcours? Dat kan bij het Land van Fluwel. Hier kun je een supercool buitenfeest vieren.  Er is genoeg te doen! Klim en klauter op het klimparcours, verdwaal in het doolhof, speel in het verstoppertjesbos en race als een coureur over de skelterbaan.
Spring een gat in de lucht bij Speelpark de Swaan. Dit park bestaat uit maar liefst 5 speeltuinen en twee hoge springkussens. Je kunt een kinderfeest menu nemen, maar ook gewoon je eigen snacks meebrengen!

Outdoorpark Alkmaar


Beestachtig leuke dierenfeestjes voor kinderen bij De Helderse Vallei, Farmsurvival en In de oude melkput
Ben jij gek op dieren? Dan kun je ook een beestachtig feestje tussen de dieren vieren. Dit kan namelijk bij De Helderse Vallei. Je kunt hier je eigen feestje samenstellen door te kiezen uit één van de verschillende feestjes. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hulpboswachter of steek je handen uit de mouwen op de kinderboerderij.
Bij de Farmsurvival Feest in Spanbroek leer je een heel andere kant van de boerderij kennen. Er wordt een kruiwagen gevuld met spelletjes en lekkers en vergeet vooral je handdoek niet want bij dit partijtje ga je zeker weten vies worden!
Op Melkveehouderij In de oude melkput kun je ook een supergaaf boerderij-partijtje geven. Rijd een rondje op de pony en leef je uit op het speelveld vol sloothindernissen en speeltoestellen.  Help als je uitgespeeld bent nog even met het voeren van de kalfjes en het melken van de koeien en jouw boerendagje is compleet!

Helderse Vallei kinderfeestje

Tussen de bomen en lekker de natuur in bij Natuurlijk Sportief, Via Fysiek of Buitencentrum Schoorlse Duinen
 
Ga tijdens jouw partijtje het bos in! Hier is namelijk van alles te beleven. Natuurlijk Sportief organiseert supergave feestjes in het bos. Je mag hier lekker spelen, stoeien, hutten bouwen, rennen en in bomen klimmen.
Liggen jouw interesses meer bij boogschieten of vuur maken? Vier dan je verjaardag samen met Via Fysiek. Hier kun je namelijk een echte Indianenscout boeken die jou en je vriendjes en vriendinnetjes meeneemt op een echt avontuur!
Bij Buitencentrum Schoorlse Duinen liggen de puntmutsen al klaar om een echt kabouterfeest te vieren.  Superleuk om te doen met kids tussen de 3 en 6 jaar! Loop samen over het kabouterpad en voer kabouteropdrachten uit. Na afloop mag je natuurlijk de puntmuts mee naar huis nemen.

Kabouterpad Schoorl

Voor echte speurneuzen een speurfeestje bij MAK Blokweer of Knoest 
Ga op onderzoek uit bij de avontuurlijke speurtocht door het natuurpark van MAK Blokweer. Neem je rugtas en schepnet mee en ontmoet alle dieren die op het terrein rondlopen.
Bij Knoest kun je een spannende puzzeltocht doen. Ga op onderzoek uit over de camping en kom achter allerlei natuurweetjes. Na afloop wordt er gezellig met z’n allen gegeten bij het restaurant.

knoest geversduin

Spetterend waterfeest voor kinderen bij Surfschool Bergen aan Zee en Outdoor Hoorn
Een ander supergaaf partijtje is het spetterende surffeest bij Surfschool Bergen aan Zee. Na een uitleg over het surfen en de veiligheid krijg je een wetsuit aan. Hierna volgt een instructie op het strand wanneer je onder begeleiding van instructeurs de zee in gaat om te leren surfen.
Je kunt er ook voor kiezen om per vlot of kano het water op te gaan. Dit kan namelijk bij een kinderfeestje bij Outdoor Hoorn. De kano’s liggen al klaar aan de waterrand en daarna kun je zelf een vlot bouwen van houten tonnen en touwen. Gaat dat je lukken?


Lekker knutselen met schelpen bij Jutterspad en bijv. slijm maken of grafetti spuiten bij Tante Suus
Ga zelf op jutterspad op het strand om materialen te verzamelen. Met jouw gevonden materialen ga je een schilderijtje maken. Dit kunstwerk mag je natuurlijk mee naar huis nemen!
Ga je liever met hout en een hamer aan de slag? Dat kan! Bij bij Tante Suus kun je namelijk hutten komen bouwen, een Dino feestje vieren en Expeditie Robinson spelen! Daarnaast heeft Tante Suus nog véél meer leuke kinderfeestjes, zoals graffiti maken, slijm maken, beauty partijtje, nerf, bakken, etc.

Tante Suus kinderfeestje

Zit er niets voor je bij? Neem dan een kijkje in onze categorie Kinderfeestjes met meer dan 200 (!) verschillende kinderfeestjes!

Partijen die kinderfeestjes aanbieden hebben op hun site aangegeven of en zoja welke extra maatregelen er gelden i.v.m. het coronavirus. Check voordat je een kinderfeestje boekt dus altijd even goed welke voorwaarden er van toepassing zijn. Soms mogen er minder kinderen op het feestje komen of kan er maar maximaal één ouder bij het feestje aanwezig zijn. In eerste instantie zijn vooral de buitenfeestjes weer mogelijk.

Fijn verjaardagspartijtje!