5 originele gezonde én zoete traktaties van Jorien!

16 januari 2019
Een jarige Job of Jet thuis? Wij hebben Jorien van Jorien's kindertraktaties gevraagd naar haar favoriete gezonde en "ongezonde" traktaties die we zelf thuis kunnen maken.

3 GEZONDE TRAKTATIES

Druiven rupsjes

Rijg 3 witte druiven aan een kort saté prikkertje, je kan ook langere rupsen maken met een langer saté stokje en meerdere druiven. Smelt een klein beetje bruine chocolade au bain-marie en teken met een saté prikker een gezichtje op de voorste druif. Om het nog even leuker aan te kleden kan je uit verschillende stukken fruit, zoals meloen, appel, paprika ect een rondje te halen net als 'Rupsje Nooit Genoeg'. Zo ook voor ieder wat wils.Mandarijnen visjes
Maak de mandarijnen goed schoon, anders blijft het dubbelzijdige tape niet goed zitten. Maak zelf of van internet een mal van karton met de ogen, vinnen en staart. Trek deze over op oranje papier voor de vinnen en staart en op wit papier voor de ogen. Knip deze allemaal uit en plak deze op de mandarijn met dubbelzijdig tape. Met blauwe confetti erbij wordt het nog vrolijker. Je kan de visjes ook in een doorzichtig plastic zakje doen samen met blauwe confetti, dan lijkt het net een vissenkom.Kinderkwark giraf

Het hoofd van de giraf heb ik via Pinterest uitgeprint op geel papier en uitgeknipt. Het lichaam van deze giraf is een kleine kinderkwark, je kan ook een groter danoontje gebruiken, die ingepakt is in geel papier als een klein cadeautje. Daarna heb ik ook de lepels in geel papier ingepakt. Vervolgens heb ik alles aan elkaar geplakt en bruine vlekken op het hele lichaam geschilderd. Daarna een onderkant gemaakt van een oude doos die ik groen heb geschilderd en op deze manier gras gemaakt van papier voor een leuke presentatie.2 ZOETE TRAKTATIES:

Dummy poppetjes.
Bij o.a Action of online zijn vingeroogjes te bestellen. Plak deze met vrolijke gekleurde tape op de snoep dummy’s. Knip uit gekleurd papier voetjes uit, ikzelf had een mal gemaakt van karton zodat ze allemaal het zelfde zijn en plak deze onderop de doosjes. Met een dikke stift teken je nog een vrolijk mondje :)Snoep sushi.

Deze traktatie kan je op vele verschillende manieren maken, op Pinterest staan nog veel meer ideeën. Ik heb deze gemaakt met engelse drop, zure lappen en rode snoep veters.Heb je zelf geen tijd of inspiratie om zelf een traktatie te maken? Kijk dan op de pagina van Jorien’s kindertraktatie en Jorien kan de traktatie maken voor € 1,- per kind.

TIP: klik nog even verder naar ons handige en complete overzicht van kinderfeestjes in de buurt! En hou onze Facebookpagina in de gaten voor leuke tips voor kinderfeestjes!