• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x leuke bedankjes voor je juf of meester om zelf te maken!

28 mei 2024
Laat de juf of meester weten dat de klas hem of haar waardeert. Tips voor een onvergetelijke meester- of juffendag
Juffen/meesterdag; iedere school geeft er zijn eigen invulling aan maar een leuke gewoonte op bijna elke school is wel dat de kinderen de waardering voor de juf of meester laten zien! En hoe doe je dat beter dan met een persoonlijk kado? Wij hebben enkele ideeën voor je! Met wat input van alle kinderen en coördinatie van 1 of 2 ouders maak je in no-time een onvergetelijk en persoonlijk kado.

1. Geef juf of meester een rapport! Normaal is het andersom, maar hoe denken de kinderen nu echt over juf of meester? Wat is het leukste dat juf/ meester dit jaar heeft gedaan of gezegd? Hoe goed kan zij/ hij voorlezen of vertellen? Laat alle kinderen in de klas een voorgedrukte pagina invullen, voorzien van een foto en/ of een mooie tekening en bundel het in een mapje tot een rapport!

Rapport voor de juf/meester

2. Kwartet
Juf (of meester) zal de klas nooit meer vergeten als ze op haar vakantie adres een potje kwartet zit te spelen waarbij alle koppies van haar leerlingen voorbij komen! Verzamel fotos van alle kids en maak er, met knip- en plakwerk óf digitaal, een kwartet spel van! Is er nog wat budget in de klassenpot? Laat het dan mooi afdrukken op stevig karton. Bestaat de klas uit heel veel kinderen? Dan is het misschien teveel om van elk kind een kwartet, dus 4 kaarten, te maken. Bundel in dat geval een 4-tal lachende, een 4-tal boze, een 4-tal tong-uitstekende etc ect kinderen tot kwartetten.

3. Memory
Memory is ook een leuk spel en ook door het spelen van memory met fotootjes van leerllingen zal juf of meester nog regelmatig aan de klas worden herinnerd! Vraag alle ouders een leuke foto van hun kind te mailen, druk ze in 2-voud op een leuk vierkant formaat af en verstevig de foto's door ze op karton te plakken.

Memory of kwartet

4. Slinger
Juf/meester zijn is een feest, maar ze moet zelf de slingers ophangen! Geen feest zonder slingers! Geef elk kind een vlag (Uit gekleurd A4 papier, of misschien van verschillende materialen?) mee naar huis en laat ze zich helemaal uitleven om er iets geweldigs en persoonlijks van te maken. Hang alle vlaggen aan een lijn (een leuke stoffen lint misschien?) en vouw op. Doe dit zorgvuldig, het moet makkelijk weer uit te vouwen zijn! Er zijn leuke kado zakjes van stof te koop, mooi om de slinger in te verpakken!

5. Bloemen
Omdat echte bloemen verwelken kun je maar beter een duurzame variant van een bos bloemen geven! Knip bloemen uit verschillende kleuren papier en plak er van alle kinderen foto's op. Plak de bloemen vervolgens op ijsstokjes. Vul een bloempot met aarde en steek de bloemen erin!

Slinger en bloemen

Meer knutsel ideeën, maar ook schminkvoorbeelden en lekkere baksels vind je in op onze 'DIY' thema pagina's.

Veel plezier met knutselen en met het vieren van juffen of meesterdag!