• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Feed & Greet met alpaca's

14 mei 2024
Op zondagmiddag werden wij uitgenodigd voor een "Feed & Greet" met de alpaca's van de Alpaca Eco Farm in Egmond aan de Hoef. Dat leek ons wel wat! Lees je mee hoe het was?
Toen we aankwamen moesten we eerst onze handen wassen. Daarna liepen we de gezellige schuur in waar we samen aan een tafel mochten plaatsnemen.

Er stonden flesjes voer op tafel en er lag stro op de grond. Komen de beesten hier binnen vroegen we ons af?

Toen alle tafeltjes bezet waren, werden we welkom geheten door Dave. Hij vertelde het verhaal achter de Alpaca Eco Farm en ging toen de dieren halen.

Hilariteit alom natuurlijk! Lachen en toch een beetje nerveus voor de komst van de 6 (!) alpaca's. Huppelend kwamen ze naar binnen. Ze keken erg om hun heen en kwamen al bij mensen aan tafel kijken. Alpaca's houden van mensen en zijn heel nieuwsgierig.

alpaca egmond

We mochten ze nog niet meteen aanraken zodat ze even konden wennen. Toen ze gewend waren, mochten we ze aaien op de hals en over hun rug. Dave stelde ze één voor één voor en had leuke ankedotes over bijvoorbeeld Carlos die recent ineens in hun woonkamer stond!

Meet Carlos

Na de voorstelronde mochten wij de flesjes openmaken en de alpaca's voeren. Je moest je hand plathouden zodat ze het voer van je hand konden eten. Het kriebelde en af en toe voelde je de ondertandjes!De alpaca's kwamen naar iedereen toe, ook naar ons! Ze liepen van tafel naar tafel op zoek naar eten. Want ze vonden het heerlijk!Toen alle flesjes leeg waren, vertelde Dave nog meer leuke feitjes over de alpaca's. Wist je bijvoorbeeld dat een alpaca heel lang zwanger is, wel 11,5 maand!

Normaal gesproken krijg je ook een hapje en drankje, maar door corona zat dat er helaas deze keer niet bij.Dave maakte van iedere tafel een polaroid die je mee naar huis kreeg. Ook mocht iedereen als extra cadeautje een kaart uitzoeken van zijn of haar favoriete alpaca. Donna vond Zorro de leukste. Kijk eens hoe schattig hij hieronder op de foto staat met al het stro op zijn kop!Echt een aanrader! Je betaalt € 12,50 pp inclusief drinken, een hapje en een polaroid als aandenken. Kijk hier voor meer informatie over de Feed & Greet bij Alpaca Eco farm.

TIP: wij zijn daarna doorgereden naar het strand van Egmond aan Zee voor een lekkere strandwandeling én natuurlijk een patatje!