10x uitjes in de Beemster met kinderen

5 september 2023

De Beemster is een onwijs leuke regio. Je hebt hier prachtige natuur om in te wandelen, maar kunt hier ook allerlei andere leuke dingen doen met kinderen. We hebben de leukste tips voor ouders en kinderen in de Beemster voor je op een rijtje gezet! 

6x eropuit in de Beemster

1. Museum in 't Houten Huis

Museum In 't Houten Huis is een onwijs leuk museum om te bezoeken met de kinderen. Dit museum in De Rijp toont de rijke geschiedenis van de Beemster. Voor de kids zijn er zwerf- en zoektochten of ze kunnen met een koffertje leuke vragen en opdrachten maken. 

2. Kabouterpad

Ontdek de wereld van de kaboutertjes tijdens een leuke wandeling over het Beemster Kabouterpad! Op dit pad leren de kleintjes op een super leuke manier de natuur ontdekken. Onderweg wijzen de kabouters de weg en is er overal wel iets te ontdekken. 

3. Bootje varen

Geen zin om te wandelen? Ga dan het water op met een bootje van De Gouw! Huur een bootje, ontdek de prachtige Eilandspolder vanaf het water en ga heerlijk picknicken op een van de eilandjes. 

4. Beemster beleving

Bij de Beemster Beleving is van alles te doen. Je kunt hier boerengolfen, kleinen, steenwerpen en nog veel meer! 

Home - Beemster Beleving

5. Speeltuin de Spelemei

Bij Speeltuin De Spelemei kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen. Zo nu en dan worden hier ook leuke kinderactiviteiten georganiseerd!

6. Kaasboerderij Groot

Ga lekker kaas halen op de boerderij en kijk even rond. Hier worden ook vaak leuke evenementen georganiseerd! 

7. Filmpje!

Bij VUE in Purmerend kun je goed terecht met kinderen. Op een regenachtige of juist snikhete dag, zit je hier goed in het pluche! Je vind hier de nieuwste films en mini mornings, waarbij het geluid gedempt wordt voor de kleintjes.

8. Purmerbos

Een spannend speelbos met gangetjes, een kabouterpad en nog veel meer. Het is lekker groot. Hier kun je een eigen hut bouwen van losliggende takken of je verstoppen in de buizen.

9. Escape Room

Wist je dat er een súper leuke escape room is in Purmerend? Hier zijn maar liefst 3 kamers geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Kidssafe Escape Room.

10. Monkeytown

Lekker een middagje in de 'ballenbak'? Het kan bij Monkeytown Purmerend. Met lasergame én 5D bioscoop!

Heb jij zelf ook nog een leuk uitje met kinderen in de Beemster die hier niet tussen staat? Stuur je tip dan per mail naar kopvannoordholland@kidsproof.nl!